21. oktober 2021
Sophie Wiggo Hoffritz (tv.) og Marie Nydal læser på Cphbusiness, hvor de startede på henholdsvis financial controller-uddanelsen og markedsføringsøkonom-uddannelsen i februar. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Sophie Wiggo Hoffritz (tv.) og Marie Nydal læser på Cphbusiness, hvor de startede på henholdsvis financial controller-uddanelsen og markedsføringsøkonom-uddannelsen i februar. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studerende prøvede kræfter med et eksempel fra virkeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Studerende prøvede kræfter med et eksempel fra virkeligheden

Nye studerende i Hillerød skal arbejde tæt sammen med erhvervslivet, og i deres første emneuge hjalp de Kulturhavn Gilleleje med at få flere besøgende.

Hillerød - 30. marts 2021 kl. 06:10
Af Per Skovkjær Sand

Hele meningen med Hillerøds nys uddannelser som financial controller og markedsføringsøkonom på Cphbusiness i Slotsarkaderne er, at de studerende skal arbejde tæt sammen med virksomheder.

arrow Læs også: Disse fire uddannelser rykker til byen

Imens de nye lokaler står klar og venter på, at de studerende må møde op, så er undervisningen allerede i gang på Zoom, og i ugen før påske havde de studerende deres første emneuge, hvor opgaven var at hjælpe Kulturhavn Gilleleje med at forbedre forretningen.

- Jeg forstår først noget, når jeg har fået den der aha-oplevelse: »Nåh, det er sådan, jeg kan bruge det!«.

Sådan siger Marie Nydal, der er studerende på markedsføringsøkonom-uddannelsen.

I løbet af emneugen med Kulturhavn Gilleleje har hun haft god mulighed for at være praktisk, hvilket hun savnede på den bacheloruddannelse, hun startede på i sommer.

Blod på tanden

Hendes gruppe sendte spørgeskemaer til grupper på Facebook, interviewede Visit Nordsjælland og endte med at komme med forslag til, hvordan Gilleleje Havn kan forbedre sin markedsføring med lækre billeder på Instagram og fællesspisning for lokale og for sommerhusejere fra København.

- Jeg har haft halvandet sabbatår efter jeg blev færdig i gymnasiet i 2019, og der har jeg arbejdet som studentermedhjælper fuldtid forskellige steder, været på arbejdsmarkedet og fået blod på tanden og tænkte, at nu skal jeg i gang, og så startede jeg på universitetet på en bachelor og fandt ud af, at det faldt til jorden, fordi jeg manglede det praksisnære, siger Marie Nydal, der til gengæld har fundet det på markedsføringsøkonomuddannelsen.

- Helt fjollet med det

Sophie Wiggo Hoffritz læser på financial controller-uddannelsen, og hun er også glad for, at der er praktiske eksempler i undervisningen.

- Jeg har en kandidat i kinastudier, og jeg har arbejdet et par år, inden jeg valgte den her uddannelse, og jeg er helt fjollet med, at det er en praksisnær uddannelse, siger hun og fortsætter:

- Det er superfedt, at underviserne kommer med eksempler og forklarer os, hvad deres læringsstrategier er. Nogle gange giver de os opgaverne for tidligt, så vi kan nå at lære processen. Det kan godt være, vi ikke har alle redskaberne til at løfte en opgave endnu, men de vil gerne have, vi forstår, hvordan man kommer frem til den her formel eller den her kalkulation.

Sophie Wiggo Hoffritz' gruppe har i løbet af emneugen med Kulturhavn Gilleleje arbejdet med at optimere kulturhavnens økonomisystem. For eksempel bruger kulturhavnen Excel, og gruppen foreslog at bruge et regnskabsprogram i stedet for. Gruppen kom også med forslag til, hvordan man kan skabe bedre overblik over, hvilke penge der bruges på hvad og arbejde med årshjul.

Knaldhårdt år på havn

Steen Peitersen er medlem af bestyrelsen i Kulturhavn Gilleleje og har arbejdet tæt sammen med de 55 studerende på financial controller-uddannelsen og de cirka 20 studerende på markedsføringsøkonom-uddannelsen i emneugen op til påske. Steen Peitersen har let ved at tale de studerendes sprog, fordi han også er underviser på Cphbusiness, hvor han er ansat som associate professor. Han har boet 21 år i Norge og arbejdet med norsk fisk og skaldyr og rejst hele verden rundt som produktionsdirektør og salgsdirektør, og han har startet flere firmaer både i Norge og i Danmark. Så han har et godt råd eller to i ærmet til de studerende.

Kulturhavn Gilleleje er en erhvervsdrivende fond, og det betyder at den er hundrede procent kommerciel, og alle pengene til driften skal kulturhavnen selv tjene.

- Vi har været igennem et knaldhårdt år, og vi har måttet fyre vores daglige leder, og så har vi væ-ret nødt til at blive noget mere operative i bestyrelsen, så jeg har taget mig af det, jeg kan, nemlig salg og markedsføring, siger Steen Peitersen.

Studerende er frisk pust

Han har oplevet de studerendes input som et frisk pust.

- Det giver en kæmpe værdi for os. Vi skal restarte vores markedskommunikation i kulturhavnen, og jeg har sagt, at vi skal gøre det mere på kundeindsigt og ikke bare på mavefølelse, og det er den bedste måde at gøre det på, siger Steen Peitersen.

Han anbefaler, at virksomheder benytter sig af muligheden for at lave samarbejder med de studerende på Hillerøds nye uddannelser.

For eksempel har han netop fået data fra en spørgeskemaundersøgelse blandt 265 personer. Det er de studerende, som har indsamlet alle svarene.

- Det er ikke noget, man bare gør, siger Steen Peitersen.

- Vær nysgerrig

Han opfordrer virksomheder til at bruge de unge.

- Jeg har arbejdet i erhvervslivet, siden jeg blev færdig som civiløkonom i begyndelsen af 1990'erne, og jo mere erfaring, man får, jo tungere bliver man i forhold til at tage beslutninger. Hvis ikke man hele tiden lærer at være åben og ydmyg, særligt i forhold til dem, der er yngre end en selv eller ser tingene anderledes, så tror jeg ikke man er særligt god til at lede en virksomhed. Og det er egentlig hovedbudskabet. Vær åben, vær ydmyg, vær lyttende, inviter, vær nysgerrig på alt, hvad der måtte komme, for der er altid et eller andet, du kan bruge, som vil give din virksomhed en værdi, siger Steen Peitersen.

arrow Nu kan du snart tage en uddannelse i SlotsArkaderne
10. december 2020 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:53
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?