23. marts 2019
2500 unge fra otte uddannelsesinstitutioner i Hillerød deltog sidse år i løbet Studiestart på Torvet, i Slotsgade og rundt om Slotssøen. Foto: Allan Nørregaard
2500 unge fra otte uddannelsesinstitutioner i Hillerød deltog sidse år i løbet Studiestart på Torvet, i Slotsgade og rundt om Slotssøen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studerende løber i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studerende løber i bymidten
Hillerød - 12. september 2018 kl. 19:20
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der studiestart i Hillerød på fredag den 14. september, hvor de nye studerende fra henholdsvis ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser skal løbe fem km i bymidten. Det er fjerde gang løbet afholdes.

- De unge kan godt lide at mødes på tværs af uddannelserne, og det styrker fællesskabet og samarbejdet mellem vores uddannelser, siger Ivar Lykke Ørnby, uddannelsesdirektør på KNord, i en pressemeddelelse.

Studiestart er også en anledning til at gøre de unge opmærksomme på, at sundhed ikke kun handler om motion, men også om at have styr på sin økonomi og at beskytte sig i sexlivet.

Nordea vil dele kildevand ud til de unge og give gode råd om sund økonomi, og de to udvalgsformænd for hhv. Idræt & Sundhed og Omsorg & Livskraft, Hanne Kirkegaard (V) og Christina Thorholm (R), vil tage udgangspunkt i Sex & Samfunds kampagne »Kun med kondom« og gå i dialog om sikker sex, bl.a. i forhold til klamydia, og med budskabet om at passe på hinanden.

Selve løbet begynder på Torvet og sættes i gang kl. 12.30 af borgmester Kirsten Jensen (S). De unge møder op en halv times tid før og varmer op til tonerne fra dj Christian Slavensky, før de begiver sig ud på den fem kilometer lange tur ned ad Slotsgade, op igennem Slotsparken og endelig tilbage rundt om Slotssøen for at ende i målet på Torvet. Årets speaker er Morten Stig Bork Jørgensen, som normalt speaker for Nordsjælland Håndbold.

Løbet er et resultatet af et samarbejde under C4 Foreningen mellem Hillerøds uddannelser, handel og sport. Arrangementet er sponseret af Hillerød ByForum, Hillerød Kommune, Nordea, Hillerød Shopping, Hillerød Posten, Klaverfabrikken, Hillerøds Riddere og FrederiksborgCentret.

Følgende uddannelser deltager: Hillerød Handelsskole og Hillerød Handelsgymnasium, KNord, Erhvervsskolen Nordsjælland, EUD og Teknisk Gymnasium, Frederiksborg Gymnasium og HF, HF & VUC Nordsjælland, SOPU Nordsjælland, Cphbusiness Laboratorie og miljø, Professionshøjskolen UCC og HUC 10. klasseskolen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede