13. november 2019
De smukke unge mennesker blev endnu smukkere under den blå himmel og strålende sol. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

De smukke unge mennesker blev endnu smukkere under den blå himmel og strålende sol. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studenter kørte afsted: Fantastisk og vemodigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studenter kørte afsted: Fantastisk og vemodigt
Hillerød - 28. juni 2019 kl. 21:02
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Smilene og solen skinnede om kap, da 409 studenter - 343 fra stx og 66 fra hf - fredag eftermiddag steg op i de ventende vogne, der med høj og festlig musik som baggrundstæppe rullede ud fra Frederiksborg Gymnasium og HF på Carlsbergvej.

På ingen tid opstod der totalt kaos på vejen, der i øjeblikket er udstyret med et midlertidigt lyskryds og kørsel i kun én vejbane. Men det lod ikke til at studenterne bemærkede den ekstra ventetid, og på omkring 10 minutter var vejen igen ryddet, og alle var forsvundet.

Forinden havde studenterne været til translokation i gymnasiets store sal og efterfølgende fællesbillede i gården ud mod Teglgårdssøen.

Signe Van der Keur fra 3.C, der har været en af gymnasiets elevrådsformænd, var både glad og lidt vemodig, da hun sammen med klassen indtog vognen.

- Det er fantastisk, og jeg kunne ikke have ønsket mig en meget bedre afslutning. Jeg sluttede af med et 12-tal i AT, og uden for ventede min familie og mine venner. Men jeg er faktisk også ret ked af det. Det har været fantastisk at gå på gymnasiet, og jeg vil savne det, sagde Signe Van der Keur, der ved translokationen i sin tale opfordrede sine medstudenter til at holde kontakten. Derudover huskede hun dem på, at det er okay at tage sig god tid, og at ting går galt.

Også rektor Anders Krogsøe, der satte sig i rektorstolen på gymnasiet ved årsskiftet, havde blandede følelser.

- Jeg synes, det er stort. Både for de unge og for de ansatte, som er kommet tæt på hinanden. Det er også vemodigt, men samtidig meget livsbekræftende, sagde han uden for skolen.

Læs rektor Anders Krogsøes tale til studenterne i Frederiksborg Amts Avis lørdag

grafik køb billede