23. oktober 2021
Sundhedsplejen i Hillerød bliver hårdt ramt af strejken, og kun én sundhedsplejerske vil møde ind så længe konflikten varer.
Sundhedsplejen i Hillerød bliver hårdt ramt af strejken, og kun én sundhedsplejerske vil møde ind så længe konflikten varer.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strejke lammer sundhedsplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strejke lammer sundhedsplejen

De allermindste kommer til at mærke den kommende strejke, som rammer hårdt i Hillerød.

Hillerød - 17. juni 2021 kl. 05:26
Af Janne Mulvad

Sygeplejerskestrejken kommer til at ramme sundhedsplejen i Hillerød benhårdt. Antallet af sundhedsplejersker på arbejde bliver reduceret fra 12-13 til en enkelt.

arrow Læs også: Borgmester: Løn skal løses på landsplan

- Man kan sige sig selv, at med kun en sundhedsplejeske, hvor der plejer at være 12-13 på arbejde, er der skåret fuldstændigt ind til benet. Det er kun de helt uopsættelige ting, der skal gøres. Mange vil skulle kontakte hospitalet eller deres egen læge, hvis de oplever problemer, siger Nanna Kjær, fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Hillerød Kommune.

Nybagte forældre vil stadig få besøg af sundhedsplejersken lige efter fødslen, men de syv øvrige besøg i hjemmet gennemføres ikke under strejken.

Hillerød bliver generelt hårdt ramt af strejken, da cirka 90 ud af 115 sygeplejersker ifølge avisens oplysninger er udtaget til strejke.

Næstformand i Kreds Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd (DSR) Inger Margrete Siemsen siger til Frederiksborg Amts Avis, at DSR gerne vil gøre noget, som kan mærkes af kommunerne og KL:

- Det mener vi, at vi gør på den her måde ved at ramme de patienter, der er i sektorovergangene, siger hun.

Og det vil få alvorlige konsekvenser, vurderer Ditte Aagaard, jordemoder og daglige leder af aftenskolen Salto i Hillerød, som blandt andet tilbyder aktiviteter for nye forældre og deres babyer. Hun nævner især ammeproblemer og efterfødselsreaktioner som noget, de faste besøg af sundhedsplejersken det første års tid i barnets liv kan være med til at forebygge.

- Man ved, at når folk selv skal søge hjælp, er der nogen, der ikke gør det. De kan måske ikke selv vurdere, at de har brug for hjælp, eller synes, det er svært at opsøge hjælpen. Der kan et aftalt besøg af sundhedsplejersken betyde ret meget. Der vil være nogen, der ikke får den hjælp, de skal bruge, siger Ditte Aagaard, som vurderer, at eksempelvis flere nyfødte vil skulle genindlægges under og efter strejken.

- Jeg forstår godt, at sygeplejerskerne strejker. Men jeg tror helt klart, at det vil få konsekvenser, siger hun.

Strejken er varslet til at starte fra lørdag, og det vurderes, at den kan blive langvarig.

arrow Sygeplejerske i strejke: Nu vil vi bare gerne tilbage og arbejde
27. august 2021 kl. 07:43 Opdateret: kl. 20:19
arrow Efter ti ugers strejke: Nu venter en pukkel
27. august 2021 kl. 05:39 Opdateret: kl. 20:19
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?