22. oktober 2019
Street-Lab formåede at tiltrække mange unge til de nu tidligere lokaler. Foto: Mie Neel
Street-Lab formåede at tiltrække mange unge til de nu tidligere lokaler. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Street-Lab åbner på mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Street-Lab åbner på mandag
Hillerød - 09. september 2018 kl. 07:21
Af Sigrid Schjær Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra på mandag den 10. september står Street-Lab-hallens døre i de nye lokaler åbne for alle fra klokken 14.00-18.00 hver dag. I sidste weekend flyttede frivillige fra Street-Lab skaterramper, fodboldbane, caféen fra nabobygningen, hvor man hidtil har været, og man er i gang med at reetablere alle aktiviteterne i de 1000 m2 nye haller på Milnersvej 44. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er stor åbningsfest lørdag den 6. oktober, hvor foreningen Hillerød Multipark fylder to år, og det nye Street-Lab bliver officielt indviet.

Street-Lab kalder sig et »midlertidigt laboratorium for gadeidræt, kunst, musik og fællesskaber« og drives af Multiparkforeningen. Målet er at få bygget en stor multipark i Hillerød.

Ifølge formand og højskolelærer Søren Lerche er man i tæt dialog med fonde og kommune, håbet er at Street-Lab bliver en del af dette års budgetaftale og kan blive en permanent del af Hillerøds sociale og kulturelle tilbud.

Udover ramper til skateboarding, løbehjul, bmx og rulleskøjter, er der mulighed for at spille streetfodbold, hockey og basketball. Der bliver danset, bokset, spillet musik, lavet fester, afholdt workshops med skateboard, graffiti, gadeidrætscamps, uddannet streetmentorer og drevet café. Derudover afholder Street-Lab fællesspisninger og en række andre aktiviteter med fokus på et inkluderende og mangfoldigt fællesskab og ud fra en »gør-det-selv-kultur«.

I den forbindelse understreger Søren Lerche, at Street-Lab aldrig bliver endeligt færdigt, da det er et laberatorie, hvor man går og arbejder, mens man bruger det.

- Det kommer ikke til at stå færdigt på noget tidspunkt, heller ikke på mandag, det er hele tiden en proces, fortæller Søren Lerche.

Frivillige er nu i gang med at opbygge caféen, hvor der kommer musikscene, poolbord og ugentlig fællesspisning til 25 kroner pr person, Derudover er der gratis undervisning i graffiti hver mandag klokken 15.00-16.30 og gratis skateboardundervisning hver tirsdag klokken 17-18.00. Desuden er der fodbold i samarbejde med DGI hver torsdag og søndag. Samtidig er unge fra efterskolen Alterna ved at opbygge et styrketræningsrum, Alternas unge udvikler også en hjemmeside og tiltag på de sociale medier. Der kommer også et genbrugsrum, et kunstværksted og et snedkerværksted. To gange om ugen deles der mad ud til fattige, og Vivi Wøldikie fra Venligboerne har oprettet en stor genbrugscentral for familier i en økonomisk svær situation.

Søren Lerche mener, det er vigtigt, at også socialt udsatte borgere benytter sig, af de gratis tilbud Street-Lab tilbyder.

- Det er vigtigt, at udsatte bliver introduceret til sunde gratis tilbud, som de kan gøre brug af i deres fritid, siger formand og højskolelærer, Søren Lerche.

Han underviser unge i lederskab og at organisere sig, så de kan gøre en forskel i Street-Lab. Street-Labs nye undervisningslokaler bliver også dagligt brugt af forskellige skoler.

Street-Labs sociale og kulturelle arbejde er afhængigt af frivillige samt økonomisk og materielt støtte, og man håber, at mange virksomheder og foreningen støtter med et månedligt beløb på 1000 kr. Hvis man vil hjælpe Street-Lab kan man ringe til formand Søren Lerche 50488192.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede