25. oktober 2021
Udvalgsformand Hanne Kirkegaard (V) mener, at det vil have stor betydning for bredden i Hillerød Badminton, at man nu er tæt på at få to store badmintionturneringer til Hillerød. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Udvalgsformand Hanne Kirkegaard (V) mener, at det vil have stor betydning for bredden i Hillerød Badminton, at man nu er tæt på at få to store badmintionturneringer til Hillerød. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store badmintonturneringer på vej til Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store badmintonturneringer på vej til Hillerød
Hillerød - 12. august 2021 kl. 08:54
Af Camilla Bjørkman Aagaard

To store badmintonturneringer kan være på vej til Hillerød.

arrow Læs også: 6.000 tog på jagtmesse i Royal Stage

Allerede inden corona brød ud var Badminton Danmark i dialog med Hillerød kommune og Royal Stage om muligheden for at afholde turneringerne Denmark Masters og Denmark Para Open i Hillerød i perioden 2022-2026 eller 2023-2026.

Idræts- og Sundhedsudvalget bakkede på sit møde tirsdag i denne uge op om at afholde turneringerne i Hillerød, ligesom de var enige om at forsøge at finde de 100.000 kroner, som det vil koste kommunen, ved de kommende budgetforhandlinger.

- Der var i udvalget almindelig enighed om at få projektet til byen. Der er noget kontinuitet i det, og især para-delen er rigtig interessant. Royal Stage er indrettet rigtig godt, så særligt kørestolsbrugere kan komme rundt, siger udvalgsformand Hanne Kirkegaard (V).

- Det kommer også til at betyde meget for bredden at få de her turneringer til Hillerød. Vi har rigtig fornuftig badminton i Hillerød, men det her betyder ikke kun, at vi bliver sat på landkortet, men også at der kommer flere til bredden, siger Hanne Kirkegaard.

Lillebror kommer til byen

I de 8-10 dage, som turneringerne varer, vil der være 7-800 atleter og 2-300 officials fra hele verden i byen.

Denmark Masters er lillebror til Denmark Open, der er verdens fjerdestørste badmintonturnering. Denmark Masters er ifølge Badminton Danmark en forholdsvis nyere international turnering som p.t. spilles på Europæisk Challenge niveau, men som fra 2023 måske kan opgraderes til at blive en del af World Tourens grade 3. Turneringen har aktuelt en præmiesum på 25.000 dollars og forventes at stige til minimum 100.000 dollars i løbet af de kommende år. Spillerne kommer fra både Danmark og resten af verden.

Samtidig ønsker badmintonforbundet at flytte Denmark Para Open, så turneringen fremover ligger samtidigt med Denmark Masters. Det skyldes, at hovedturneringen Denmark Open, som para-turneringen har ligget samtidig med, tager al opmærksomheden fra para-turneringen.

100.000 kr. skal findes

Hillerød Kommune stiller faciliteterne til rådighed, og det betyder en udgift på 100.000 kroner til dækning af øgede udgifter til personale og rengøring i multihallen og manglende indtægter i FrederiksborgCentret, da man ikke kan leje den ud til anden side, mens turneringerne foregår.

- Vi forsøger at sende det videre til budgetforhandlingerne, og så genoptager vi sagen igen i oktober, så vi - hvis det skulle lande, hvor vi ikke får alle pengene på budgettet - kan tage kontakt til C4 og Hillerød ByForum. Der er mulighed for at få mange overnatninger og meget bespisning til byen, og derfor er det noget, vi bør kunne løfte i fællesskab, siger Hanne Kirkegaard.

Men er det kommunens opgave at dække, at FrederiksborgCentret ikke kan lejes ud til andre sider. De tjener jo stadig penge, hvis cafeen er åben?

- Vi har haft et rigtig trængt coronaår, så hvis vi på nogen måde kan være fælles om det her projekt, så er det godt givet ud, siger Hanne Kirkegaard.

arrow J-dagskoncert: Satser på 4.000 publikummer til Infernal og Hjalmer
09. september 2021 kl. 11:20 Opdateret: kl. 11:24
arrow Nordsjælland Håndbold har valgt: Halv hjemmebane i Hillerød
13. juli 2021 kl. 17:34 Opdateret: kl. 17:34
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?