22. juni 2021
Der har været stor opbakning til Krav Maga Hillerøds initiativ om at lave en workshop kun for kvinder. Her er det instruktør Jesper Spanggaard, som er i gang med at instruere kvinderne i slåteknikker. Foto: Camilla Fræhr Hansen
gallery icon

Se billedserie

Der har været stor opbakning til Krav Maga Hillerøds initiativ om at lave en workshop kun for kvinder. Her er det instruktør Jesper Spanggaard, som er i gang med at instruere kvinderne i slåteknikker. Foto: Camilla Fræhr Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor succes med Krav Maga for kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor succes med Krav Maga for kvinder
Hillerød - 20. august 2018 kl. 21:57
Af Camilla Fræhr Hansen

Krav Maga Hillerød tilbyder et tre timers intensivt hårdt træningsforløb kun for kvinder. Allerede inden start har workshoppen modtaget stor opbakning fra kvinder. Faktisk så meget opbakning, at Krav Maga Hillerød har været nødt til at oprette flere workshops, da kvinderne ville stå på venteliste.

- Formålet er at give dem nogle værktøjer, så de ved, at selvom der er den fysiske størrelse til forskel, så har de stadig en mulighed for at gøre noget, og så vil vi give dem den her sikkerhed i at vide, at bare fordi det er en stor størrelse, så er det ikke tabt på forhånd, og samtidig give dem selvsikkerhed. Når man går på gaden og kigger ned med krum ryg, så er det i rovdyrs øjne et offer, men går du og kigger op med rank ryg, så udstråler det selvsikkerhed, og det vil vi gerne give dem, siger Jesper Spanggaard, som er instruktør og indehaver af Krav Maga Hillerød.

To af de kvinder, som var med på den første workshop, er søstrene 39-årige Maria Godtkjær og 44-årige Ida Brage.

- Vi er her for at lære nogle reaktionsmønstre og tenikker, som vi kan bruge i pressede situationer, hvis de skulle opstå. Der er jo forskel på kampsport og selvforsvar. Den største forskel er nok, at det drejer sig ikke om at vinde, men om at kunne trække sig væk fra situationen og sikre sig selv, siger Maria Godtkjær, der til dagligt er folkeskolelærer.

- Det er interessant, at jeg kunne give mere los, når det skulle gøres mod instruktørene, end når jeg skulle gøre det mod min søster. Der sker noget psykisk, når det er en stor mand, man står foran i forhold til en lille kvinde, siger Ida Brage, som til dagligt er tale og høre konsulent.

- Vi havde en øvelse, hvor ham den helt store holdte mig om halsen og pressede mig op mod væggen, og jeg stod nærmest og kiggede ham lige ind i maven, fordi han var så stor i forhold til mig. Det gjorde virkelig noget psykisk, og jeg tænkte, at det her, det kan jeg ikke, men det er vildt fedt at have stået i den situation, for hvis du så kommer ud for det en dag, så ved du, hvordan du reagerer, og du kan godt komme ud af det, siger Ida Brage, som trods instruktørens størrelse formåede at komme ud af halsgrebet.

Da workshoppen er nået til vejs ende, samles alle til en fælles evaluering. Og det var et overflødighedshorn af ros, som ventede de tre instruktører.

En af de ting, som søstrene tager med sig fra workshoppen, er blandt andet styrket selvtillid.

- En overfaldsmand kan godt tro, at det er »piece of cake«, når han ser sådan to piger som os, der er forholdsvis små. Han ved jo ikke, at jeg godt ved, hvordan jeg skal komme ud af sådan et greb, så det er jo min fordel, siger Ida Brage.

- Det handler om, at man skal »Face your fear«, siger Maria Godtkjær.

På grund af den store opbakning og enormt store efterspørgsel, så har Krav Maga Hillerød overvejet at oprette et nyt hold kun for kvinder - men for de fleste kvinder, var det faktisk godt at blive konfronteret af en mand, da det bedre afspejler virkeligheden.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?