20. januar 2021
Byrådsmedlem og viceborgmester Klaus Markussen er et af de 27 byrådsmedlemmer, der er endt som sprællenisse på det store juletræ på Torvet. Foto: Frederik Frost
Byrådsmedlem og viceborgmester Klaus Markussen er et af de 27 byrådsmedlemmer, der er endt som sprællenisse på det store juletræ på Torvet. Foto: Frederik Frost
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor mystik: Byrådsmedlemmer er blevet til sprællenisser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor mystik: Byrådsmedlemmer er blevet til sprællenisser

Ved du, hvem der står bag de politiske sprællenisser på det store juletræ på Torvet?

Hillerød - 04. december 2020 kl. 15:14
Af Martin Warming

Et vaskeægte julemysterium mødte fredag eftermiddag eventkoordinator Frederik Frost fra Hillerød ByForum, da han skulle kigge til byens store juletræ på Torvet.

arrow Læs også: Reportage: Julen er kommet til Hillerød

For pludselig var træet blevet pyntet med sprællenisser.

27 af slagsen for at være helt præcis.

Men hvorfor lige præcis 27? Jo, det svarer nemlig til antallet af byrådsmedlemmer i Hillerød Kommune, og hver enkelt sprællenisse har da også fået påklistret et ansigt af et byrådsmedlem.

Så nu hænger både Tue Tortzen, Klaus Markussen, Kirsten Jensen, Mette Thiesen, Peter Langer og alle de andre lokale byrådsmedlemmer på det store juletræ på Torvet.

Og hvis man trækker i snoren spræller de med både arme og ben.

Der er ingen, der aner, hvor sprællenisserne kommer fra, og hvornår de er blevet hængt op på juletræet på Torvet. Altså bortset fra dem, der står bag gimmicken.

"Vi ved ikke noget som helst om sprællenisserne. Vi opdagede dem fredag eftermiddag, og vi ved ikke, hvornår de er blevet hængt på træet. Så hvis der er nogen, der kan bidrage med oplysninger om, hvem der har lavet dem, og hvorfor de er blevet hængt op på træet, så vil vi da meget gerne høre fra dem," lyder det fra Mette Kragh Faurholdt, der er citykoordinator i Hillerød ByForum.

Bliver hængende

Som udgangspunkt trækker hun på smilebåndet af sprællenisserne, og de får da også lov til at blive hængende. I hvert fald i første omgang.

Ved du noget?
Ved du, hvem der står bag sprællenisserne - eller er det måske endda dig, der har lavet dem - så er du meget velkommen til at kontakte Hillerød Postens lokalredaktør Martin Warming på martin.warming@sn.dk.

"Det er en sjov idé, men vi ved jo endnu ikke, om det er et politisk statement. Hvis det skal ses som en slags protest mod, at Hillerød Kommune bruger penge på juletræer og julepynt, så vil jeg lige understrege, at det er handlen og de erhvervsdrivende i Hillerød, koordineret af C4 og Hillerød ByForum, der selv betaler for, at vi får pyntet byen flot op til jul," siger Mette Kragh Faurholdt.

Borgmester Kirsten Jensen (S), der altså er et af de byrådsmedlemmer, der nu hænger som sprællenisse på træet på Torvet, undrer sig også over, hvor de kommer fra - og hvem der står bag.

"Jeg står faktisk ved juletræet på Torvet og kigger på dem lige nu," lyder det fra borgmesteren, da Hillerød Posten fanger hende på telefonen fredag eftermiddag.

"Jeg synes, de er flotte. Det er gode billeder af vores ansigter, og sprællenisserne er af høj kvalitet, så der er gjort noget ud af det. Jeg synes da, det er meget hyggeligt, men jeg ved heller ikke noget om dem, eller hvem der står bag. Men synlighed er jo altid godt, og måske er det nogle, der vil gøre os politikere en tjeneste op til kommunalvalget til næste år," lyder det fra borgmesteren.

Tue Tortzen fra Enhedslisten pryder også juletræet nu. Foto: Frederik Frost

arrow Se billederne: Så kom der lys i juletræet og den gamle julemølle
26. november 2020 kl. 19:06 Opdateret: kl. 21:02
arrow Den Levende Julekalender i nye klæder i år
14. november 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 15:08
arrow 'Sprittere' delte håndsprit ud i gaderne
06. oktober 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 13:14
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?