24. maj 2019
Koncetarrangør Thomas Hovalt og bestyrelsesformand i Mødrehjælpen Hillerød Annemarie Melchiors glæder sig over den store opbakning, der er til den årlige julekoncert. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Koncetarrangør Thomas Hovalt og bestyrelsesformand i Mødrehjælpen Hillerød Annemarie Melchiors glæder sig over den store opbakning, der er til den årlige julekoncert. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støttekoncert er en stor succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støttekoncert er en stor succes
Hillerød - 09. november 2018 kl. 03:33
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fjerde år i træk optræder Ensemble Hovalt i Præstevang Kirke i december, hvor alle billetindtægter går til Mødrehjælpen Hillerød.

Det er Hillerød-borgeren Thomas Hovalt, der selv har etableret det professionelle ensemble, der består af musikere fra ind- og udland. Ensemblet har gennem de sidste mere end ti år spillet koncerter rundt om i landet og har gennem alle årene haft musikere med fra Paris, London og Berlin.

- Jeg har tidligere arrangeret lignende velgørenhedskoncerter i København, og så for tre år siden var jeg ved et tilfælde inde i Mødrehjælpens butik i Hillerød. Da var jeg lige flyttet til byen, og Mødrehjælpen var forholdsvis nye i byen også. Jeg ville gerne skabe noget positiv opmærksomhed omring det sociale arbejde, der bliver lavet i byen, og vi har formået at tiltrække nogle mennesker, der ikke ellers kendte til Mødrehjælpens arbejde, fortæller Thomas Hovalt.

- Jeg var i butikken den dag, du kom ind og begyndte at spørge til vores arbejde. Det var en trist martsdag, hvor det regnede, og jeg kan huske, at jeg var fyr og flamme, da du foreslog et samarbejde om en koncert, men jeg var nervøs for, hvad resten af bestyrelsen ville sige, for der ligger jo også en del arbejde i det for os, siger bestyrelsesformand for Mødrehjælpen Hillerød, Annemarie Melchiors.

Arbejdet består i at skaffe sponsorer, der dækker musikernes ophold i Hillerød. Ifølge Annemarie Melchiors har bestyrelsen hele tiden været bevidst om at få bredt budskabet om Mødrehjælpens arbejde ud til andre end dem, der normalt kommer i forretningen.

En pause midt i ræset
De sidste tre koncerter har hver rejst omkring 25.000 kroner til Mødrehjælpens arbejde. Koncerten bliver hurtigt udsolgt, og der har de foregående år været stående applaus til musikerne efter koncerten.

Thomas Hovalt er glad for, at koncerten efterhånden er blevet en tradition i byen, og at musikerne ikke kan forestille sig en december uden et besøg i Hillerød.

- Jeg tror, at det er blevet sådan en stor succes, fordi man lige får en pause i en ellers stresset julemåned. Julen handler ikke kun om en ny fladskærm og gaver. Det handler også om at huske, at der er nogen, der er mindre priviligerede end andre, og at man kan hjælpe dem, siger Thomas Hovalt og fortsætter:

- Der er exceptionel god opbakning til koncerterne. At man kan rejse så mange penge i sådan en forholdsvis lille by som Hillerød er fantastisk.

- Det er så hyggeligt, og efter koncerten får alle koncertgæster et glas vin. De, der kommer, er så glade, og snakken går, tilføjer Annemarie Melchiors.

Koncerten finder sted i Præstevang Kirke søndag den 16. december klokken 17. Billetter købes på www.billetto.dk eller i Mødrehjælpens butik på Torvet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede