27. maj 2019
Årets Idrætspris gik til bordtennisspilleren Pia Toelhøj, Trænerprisen gik til Nicolaj Raagaard Sørensen fra FIF Hillerød Atletik og Lederprisen gik i år til Steen F. Sørensen fra Hillerød Sports Klub. Foto: Camilla Fræhr Hansen
gallery icon

Se billedserie

Årets Idrætspris gik til bordtennisspilleren Pia Toelhøj, Trænerprisen gik til Nicolaj Raagaard Sørensen fra FIF Hillerød Atletik og Lederprisen gik i år til Steen F. Sørensen fra Hillerød Sports Klub. Foto: Camilla Fræhr Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærk 51-årig vinder Idrætspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærk 51-årig vinder Idrætspris
Hillerød - 12. januar 2019 kl. 05:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Camilla Fræhr Hansen
Det er ikke kun de helt unge, som kan løbe af sted med den årlige idrætspris. For selvom man har passeret de 30 år, så kan man sagtens præstere. Det har 51-årige Pia Toelhøj i hvert fald bevist. I går fik hun nemlig overrakt idrætsprisen, da »idrættens dag« fandt sted i Frederiksborgcentret, hvor adskillige dygtige atleter blev hædret. Her blev Idrætsprisen, Idrætslederprisen og Trænerprisen uddelt.

Pia Toelhøj er verdensmester, dansk mester og derudover deltager i Europa Cuppen - hvilket alt sammen fandt sted i 2018. Hun er både født og opvokset i Hillerød og har i alt 12 danske mesterskaber i senior bordtennis med i bagagen.

Pia Toelhøj har, hvad borgmester Kirsten Jensen i sin tale kalder »en ret unik og meget livsbekræftende historie bag sig«. Hun er nemlig ikke alene en dygtig bordtennisspiller, hun er også en stærk kvinde, som har formået at vende en svær periode i sit liv gennem sporten.

I sine unge dage, var Pia Toelhøj da også professionel bordtennisspiller og landsholdsspiller, indtil hun tog en pause og blev selvstændig erhvervsdrivende og mor til fire. Hun oplevede en periode, hvor stress virkelig tog overhånd - men kærligheden til bordtennis rustede aldrig og efter 19 år greb hun battet og vendte tilbage - og det vendte rundt på det hele.

- Du er et bevis på, at livet hele tiden kan overraske. At selv når det hele ser alle mest sort ud, så kan der ske noget, som vender det hele op og ned, siger Kirsten Jensen.

Og Pia Toelhøj havde da også et godt råd til de unge i sin takketale:

- Alle jer spillere, der er derude, husk der ikke nogen tabte kampe, der er kun kampe, man kan lære af, siger Pia Toelhøj.

Derudover blev årets Lederpris uddelt, og i år gik den til Steen F. Sørensen fra Hillerød Sports Klub. Det var Hanne Kirkegaard, der er formand for Idræt- og Sundhedsudvalget, som fik æren af at overrække prisen.

- Det er lige før, jeg selv har lyst til at gå til den her sportsgren efter jeg læste indstillingen, siger hun.

I indstillingen til prisen er der blandt andet skrevet: »Steen har i en menneskealder været en utrættelig, inspirerende, støttende og humørfyldt leder og boksetræner for unge, kampboksere og seniorer i HSK.«

- Jeg er super stolt over at blive anerkendt på den her måde, og det er ikke særlig svært at være foreningsleder her i Hillerød, når man har 150 glade mennesker, man kan få lov til at være en del af, siger Steen F. Sørensen.

Ydermere skulle årets Trænerpris uddeles:

»Nicolaj har siden barnsben dyrket atletik og været aktiv i FIF Hillerød Atletik.« Sådan lød de indledende ord i indstillingen til, hvorfor det netop var Nicolaj, som skulle vinde Trænerprisen.

Trænerprisen blev tildelt til Nicolaj Raagaard Sørensen fra FIF Hillerød Atletik og blev overrakt af Jørgen Nielsen, der er formand for Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger.

- Jeg vil gerne sige en stor tak til mine aktive atleter. Det er meget motiverende og inspirerende at arbejde sammen med jer og hjælpe jer på vej i jeres udvikling som atleter, siger Nicolaj Raagaard Sørensen.

I indstillingen står der: »Han har siden 2013 trænet mange af FIFs unge atleter. Det har dog ikke kun været de helt unge, som har haft glæde af hans trænerevner. I vinteren 2013/2014 stod han således i spidsen for et hold »nybegyndere«, der ønskede at deltage i verdensmesterskabet i halvmaraton. Dog blev det ikke til at Hillerød fik en verdensmester, men langt de fleste gennemførte de 21,1 kilometer i Københavns gader takket være de 3 x 26 ugers træning med Nikolaj«

Udover de tre store prisoverrækkelser, så blev 206 sportsudøvere fra foreningerne i Hillerød Kommune hædret for deres sportspræstationer i 2018. Imellem overrækkelserne stod Street-Labs unge klar med underholdning med skateboards og løbehjul.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede