28. juli 2021
Kvindelandsholdet spiller i denne uge to testkampe mod Spanien og Frankrig. Begge kampe bliver vist i TV. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Kvindelandsholdet spiller i denne uge to testkampe mod Spanien og Frankrig. Begge kampe bliver vist i TV. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportschef i DHF: - Royal Stage er en fantastisk lækker arena

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sportschef i DHF: - Royal Stage er en fantastisk lækker arena
Hillerød - 17. april 2021 kl. 10:38
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Det er ikke utænkeligt, at der vil blive spillet flere landsholdskampe i håndbold i Royal Stage i fremtiden.

arrow Læs også: Se billederne: Håndboldherrerne begejstrede i Royal Stage

Sådan lyder det fra sportschef Morten Henriksen fra Dansk Håndbold Forbund, der er yderst positiv, efter at kvindelandsholdet torsdag aften spillede en testkamp mod Spanien.

- Det er en fantastisk lækker arena, som egner sig rigtig godt til en damelandsholdskamp. Nu har jeg været sammen med holdet, og her er man også meget positive. Der er tænkt over mange ting, og vi ville i fremtiden kunne bruge den i forhold til at skabe en god oplevelse for både tilskuerne og sponsorer, samtidig med at tv-faciliterne er gode, siger Morten Henriksen.

Presset på Sjælland

Han glæder sig over, at der nu er kommet endnu en arena, der giver forbundet flere muligheder for at give tilskuerne på Sjælland en god håndboldoplevelse.

- Det er yderst interessant, at vi har noget forskellige steder i landet at spille. Der har vi været mere presset på Sjælland, end vi har været i Jylland. Vi er lidt mere udfordret, når vi gerne vil lave en kvalifikationskamp eller træningskamp for det sjællandske publikum. For os er det dejligt og dermed også for håndbolden, at der en gang imellem dukker sådan nogle initiativer op, men det har selvfølgelig markant større betydning for lokalområdet. Set fra min stol er det en rigtig stor mulighed for Nordsjælland Håndbold, fordi vi ved, at faciliteterne er så gode, siger Morten Henriksen med henvisning til, at Nordsjælland Håndbold fra næste sæson er tilbage i landets bedste håndboldrække.

Drønspændende

Morten Henriksen er derfor også åben for flere samarbejder med Royal Stage i fremtiden.

- For os har det været drønspændende at se på, at der er kommet en ny hal, og hvad den så kan. Kunne det være et samarbejde, som måske kunne være attraktivt for alle i fremtiden? Vi ville godt kunne spille en test- eller kvalifikationskamp, men vi er ikke der, hvor faciliterne er til en slutrunde, det er arenaen umiddelbart ikke stor nok til. Men det er bare lækkert at komme i en arena, hvor der er tænkt over mange detaljer, slår Morten Henriksen fast.

Direktør er super stolt

Direktør i Royal Stage, Carsten Larsen, har kaldt det en milepæl for areaen at få landskampe til Hillerød.

- Jeg er super stolt over, at vi er kommet på landkortet med landskampe, og jeg synes, at vi har leveret varen. De giver selv udtryk for, at de er glade for den service, vi har. Det skal vi nok finde ud af at få noget godt ud af i fremtiden. Forhåbentlig bliver vi et af de steder, der er i spil, når de skal lave fremtidige arrangementer. Lige nu er der ikke aftaler eller forhandlinger om noget, men det satser vi da på, siger Carsten Larsen.

Han er godt klar over, at opgaven har været lettere at løse, fordi der endnu ikke må komme tilskuere ind, men han er glad for de erfaringer, som samarbejdet alligevel har givet.

- Lige efter en coronanedlukning er det super fedt at få de her kampe. Den stemning, der har været i køkkenet og blandt medarbejderne har været en virkelig god. Man har virkelig kunne mærke, at det skulle være en succes, og det har givet en god indsprøjtning af noget energi, siger han.

Landsholdet spiller lørdag endnu en testkamp, denne gang mod Frankrig.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?