4. marts 2021
Borgmester Dorte Meldgaard holdt tale for og overrakte handicapprisen til sognepræst i Nødebo Eva Holmegaard Larsen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Dorte Meldgaard holdt tale for og overrakte handicapprisen til sognepræst i Nødebo Eva Holmegaard Larsen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sognepræst fik handicappris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognepræst fik handicappris
Hillerød - 03. december 2016 kl. 20:25
Af Anne-Mette Rasmussen

Sognepræst i Nødebo Kirke, Eva Holmegaard Larsen, modtog lørdag eftermiddag Hillerød Kommunes Handicappris, der i år blev uddelt for anden gang.

arrow Læs også: Når leg med ord bliver sjov og alvor

Det var en glad og meget rørt præst, der tog imod prisen.

- Jeg er ikke bare beæret over denne pris, men også meget bevæget. Af alle de priser, man kan få, er det her den bedste. Så tusind tak for det, sagde hun, da borgmester Dorte Meldgaard havde overrakt hende prisen.

Indstillingen af Eva Holmegaard Larsen kom fra Bocenter for unge og voksne med særlige behov, og den faldt på baggrund af det forbilledlige samspil, centeret oplever imellem sognepræsten og borgerne på stedet. Blandt andet var Eva Holmegaard Larsen med til at opfylde et meget stort ønske fra beboeren Mette om et kirkebryllup med brudekjole og fest, selvom der ikke var nogen kæreste at gifte sig med.

Pædagogerne på stedet fandt ud af, at det vigtigste ikke var mand eller bryllup, men muligheden for en ceremoni i kirken, en fin kjole og en fest med venner og familie.

Og da Eva Holmegaard Larsen blev kontaktet, foreslog hun, at kvinden kunne blive velsignet i kirken som en slags rekonfirmation. Således gik det til, at Mettes drøm om at gå op af kirkegulvet og blive fejret af familie og venner kunne gå i opfyldelse.

»For os er det meget værdifuldt at møde en lydhør og modig samarbejdspartner som Eva Holmegaard Larsen, der vil betræde nye veje sammen med os og borgerne, og som udøver pragmatisk, praktisk og empatisk inklusion i det fællesskab, hun er repræsentant for«, står der blandt andet i den indstilling, som bocenteret havde indleveret.

Overrækkelsen fandt sted ved en reception i Frivilligcenteret.

arrow Julestemning i Sundhedscentret
02. december 2016 kl. 17:14 Opdateret: kl. 17:14
arrow Forældre til knivdræbt: Vi har tillid til retssystemet
02. december 2016 kl. 13:57 Opdateret: kl. 08:29
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?