10. april 2021
Søren Pind kaldte sig fremtidsminister, da han debatterede med de studerende på UCC Campus Nordsjælland i Hillerød. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Søren Pind kaldte sig fremtidsminister, da han debatterede med de studerende på UCC Campus Nordsjælland i Hillerød. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søren Pind sang for om dannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Pind sang for om dannelse
Hillerød - 20. september 2017 kl. 06:03
Af Niels Idskov

Nogle bed i et æble, andre kiggede endnu engang på mobilen, men de fleste fremmødte til debatten med Søren Pind hørte alligevel godt efter, og flere deltog i snakken med uddannelses- og forskningsministeren, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Danske studerende har nøglerne til fremtiden for dette land. Det er derfor afgørende, at vi har rigtig gode uddannelser, ellers ødelægger vi selve fundamentet for Danmarks fremtidige vækst og velfærd. Jeg tager derfor rundt for at vende mine tanker med de studerende og deres undervisere - og for at høre, hvad de reelt oplever på deres studier, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Lisbeth Harsvik, der er uddannelsesdirektør for UCC Campus Nordsjælland i Hillerød samt for Copenhagen Business Academy i Lyngby, som også fik besøg af Søren Pind, sagde inden debatmødet:

- Jeg glæder mig måske især til at høre ministerens bud på, hvad dannelsen betyder. Vi synes selv, at vi netop har fokus på det, idet det for pædagoger, sygeplejersker, fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, som vi uddanner her, gælder, at man skal kunne sætte sig i andres sted og kende sin rolle, lød det.

I oplægget til debatmødet hed det, at ministeren ville tale om undervisning, dannelse og fake news, og der var mødt en hel del af de i alt ca. 2400 elever og 90 lærere op til seancen, der på ministerens opfordring begyndte med sang: Hvor smiler fager den danske kyst.

- Jeg kalder mit ministerium for Fremtidsministeriet, for det er meget vigtigt med uddannelse, mere end nogensinde faktisk. Da jeg var ung kunne man nærmest se ind ind i fremtiden: 40 år på arbejdsmarkedet uden mange jobskift og sikker pension. Sådan er det ikke længere. Statsministeren taler om livsvarig læring, og jeg supplerer ved at tale om forandring, og selv om jeg ikke altid personligt har haft det let med forandringer, så må alle se det i øjnene. Det eneste konstante fremover er faktisk forandring. Jeg har lige set det sidste nye: en robot, der dirigerer et symfoniorkester. Helt utroligt, men faktum er, at 40 procent af de jobs, som vi kender i dag, de forsvinder med tiden. Det betyder, at vi skal være klar til konstant læring og forandring, lød det fra Søren Pind.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?