8. august 2020
Ejeren af Milnersvej 43 vil opføre cirka 66 studieboliger på området, hvor der i dag er parkering. Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
Ejeren af Milnersvej 43 vil opføre cirka 66 studieboliger på området, hvor der i dag er parkering. Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Små boliger på vej på Milnersvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små boliger på vej på Milnersvej
Hillerød - 11. april 2019 kl. 06:50
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rækkehusprojektet på Milnersvej 45, hvor ejendomsselskabet Sophienberggruppen vil opføre 60 rækkehuse, får nu ejeren af naboejendommen, selskabet Milnersvej ApS, til at planlægge at etablere et etagebyggeri på halvdelen af ejendommen Milnersvej 43. Den anden halvdel af ejendommen udlejes til PWC og Mastodonterne.

arrow Læs også: Seminarium ombygges til lejeboliger

På grunden vil ejeren opføre fire boliglænger i tre og to etager med i alt cirka 66 små studievenlige lejligheder. I alt 4000 kvadratmeter bolig bliver der tale om, viser de offentliggjorte skitser, som kan ses som bilag til det seneste møde i Arkitektur- Byplan og Trafikudvalget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Planerne er nu ved at blive skrevet ind i den lokalplan, som Hillerød Kommune er i gang med at lave for Milnersvej 45.

Forslaget om det nye boligprojekt kommer efter forhøringen af rækkehusprojektet. I den første plan skulle beboerne i de nye rækkehuse køre ad Herlufsdalsvej ud på Milnersvej. Men ved kommunens dialogmøde om projektet 17. januar foreslog en borger, at der i stedet laves en ny vej mellem Milnersvej 43 og 45.

Ifølge Hillerød Kommune er ejeren af Milnersvej 43, selskabet Milnersvej ApS med på planen om at etablere en vej mellem de to grunde, hvis planen om etageboliger på ejendommen kan realiseres. Derfor udvides lokalplanområdet nu med nabogrunden.

- Der var store bekymringer over om Herlufsdalsvej kunne rumme den ekstra trafik. Med aftalen med ejeren af nabogrunden og en udvidelse af projektet kan det få sin egen udkørsel på Milnersvej, siger Dan Riise (V), formand for Arkitektur- Byplan og Trafikudvalget.

Udvalget har netop besluttet, at arbejdet med den udvidede lokalplan kan begynde nu, uden en ny forhøring, men dog med en parthøring af naboer på Amtmandsvej.

- 90 procent af det, folk syntes var et kæmpe problem er blevet løst med den her udvidelse. Og nu har vi godkendt det, og så går forvaltningen i gang med at lave lokalplanen, siger Dan Riise, som glæder sig over processen med forhøringer, der på denne måde kan løse de problemer borgerne ser i et projekt på et tidligt tidspunkt.

Frederiksborg Amts Avis har talt med Torben Nielsen, som ejer ejendommen Milnersvej 43, men han ønsker ikke at fortælle om projektet i avisen før det er nået længere i lokalplanprocessen.

Det fremgår af sagen, at bygningsform og materialevalg på etageejendommene på Milnersvej 43 skal have en sammenhæng med arkitekturen ved Milnersvej 45. Boliglængerne anlægges som serier af saddeltagskonstruktioner med facader i tegl.

Det forventes, at der kan være et lokalplanforslag klar til politisk beslutning i juni, fremgår det af sagen.

arrow 106 nye lejligheder på vej i Hillerød
25. november 2019 kl. 13:43 Opdateret: kl. 15:43
arrow Byggehøjde i centrum splitter politikere
11. september 2019 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:35
arrow Lokal investor vil bygge ved Markedspladsen
13. august 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 16:07
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?