31. juli 2021
Frederiksborg Slot må holde lukket, efter nye restriktioner blev meldt ud mandag. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Frederiksborg Slot må holde lukket, efter nye restriktioner blev meldt ud mandag. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slotsdirektør nåede lige at åbne juleudstilling - nu skal de lukke igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slotsdirektør nåede lige at åbne juleudstilling - nu skal de lukke igen

Museet på Frederiksborg Slot må - som alle andre kulturinstitutioner - holde lukket frem til 3. januar på grund af de nye coronarestriktioner

Hillerød - 08. december 2020 kl. 06:48
Af Mette Dolmer Thygesen

I denne julemåned skulle vi ellers have nydt et nostalgisk gensyn med DR's julekalendre på Frederiksborg Slot - men nu må Det Nationalhistoriske Museum igen holde dørene lukket på grund af coronarestriktioner.

arrow Læs også: Corona, Grønland og queer tegner Portræt NU! 2021

Det ærgrer museumsdirektør Mette Skougaard:

"På museet begræder vi endnu en gang den situation, som landet og verden befinder sig i. Det er med stor ærgrelse, at vi ikke kan byde vores gæster inden for i juleudstillingen 'Gensyn med DR's Julekalendere', som vi har arbejdet på i månedsvis, og som skulle bringe glæde, nostalgi og ikke mindst julestemning blandt de besøgende," udtaler hun i en skriftlig kommentar til Hillerød Posten på en travl mandag, hvor nedlukningen af alle kulturinstitutioners indendørsarealer blev meldt ud på et pressemøde.

Håber på forlængelse

Museumsdirektøren håber, at vi stadig kan få et kig på julekalenderudstillingen, når restriktionerne - forhåbentlig - ophører 3. januar.

"Vi arbejder i øjeblikket på at forlænge udstillingen, så vi, når vi åbner den 4. januar, kan give danskerne mulighed for at opleve de eventyrlige kostumer, rekvisitter og folkekære dukker, der i selve julemåneden må stå usete hen," skriver hun.

De nye restriktioner blev indført i 37 kommuner og betyder, at blandt andet teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kulturhuse, biografer, biblioteker, aftenskoler, daghøjskoler, Folkeuniversitetet samt musik- og kulturskoler skal holde indendørs arealer lukket for offentligheden. Restriktionerne varer indtil videre til 3. januar.

Første gang siden 1978

Da Frederiksborgmuseet holdt lukket i foråret under nedlukningen, var det - så vidt man ved - første gang i museets historie, der strækker sig tilbage til 1878, at der var lukket. Dengang lukkede corona-restriktionerne museet i 78 dage. Nu vil tiden vise, hvor længe dørene skal være lukket i denne omgang.

arrow Publikum kan livestreame afsløringen af portrætvindere
04. maj 2021 kl. 13:58 Opdateret: kl. 10:31
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?