1. august 2021
SlotsArkadernes centerchef ærgrer sig over, at shoppingcentrets butikker ikke er med i genåbningsplanerne i første omgang. Arkivfoto
SlotsArkadernes centerchef ærgrer sig over, at shoppingcentrets butikker ikke er med i genåbningsplanerne i første omgang. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SlotsArkaderne må ikke åbne endnu: - Det er en katastrofe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SlotsArkaderne må ikke åbne endnu: - Det er en katastrofe
Hillerød - 24. februar 2021 kl. 13:15
Af Martin Warming

Christina Nymand Nielsen, der er centerchef i SlotsArkaderne i Hillerød, der er ejet af Danske Shoppingcentre, lægger ikke skjul på, at hun er skuffet over, at storcentrene ikke er med i de genåbningsplaner, som regeringen og dens støttepartier er blevet enige om og præsenterede på et pressemøde onsdag formiddag.

Aftalen betyder, at detailhandlen må åbne igen på mandag, men det gælder ikke butikker, der ligger i et storcenter.

"Det er vi selvfølgelig rigtig ærgerlige over. Vi så jo gerne, at man åbnede endnu mere op og fik spredt kunderne ud på så mange butikskvadratmeter som muligt. Nu er det kun butikkerne i gågaderne, der får lov til at åbne, men hvis vores butikker også fik lov til at slå dørene op igen, så ville kunderne kunne fordele sig endnu mere, og på den måde ville risikoen for at blive smittet også blive mindre," siger Christina Nymand Nielsen.

arrow Læs også: Åbent via bagindgangen: Kunderne finder stadig vej
Butikkerne lider

Hun ærgrer sig samtidig over, at SlotsArkadernes butikker ikke får del i den handel, der vil komme, når store dele af detailhandlen får lov til at åbne på mandag.

"Det er en katastrofe. Mange af vores butikker er virkelig presset, og de har brug for, at der snart kommer nogle penge i kassen. Jeg undrer mig virkelig over, at vi ikke får lov til at åbne. Vi har fuldstændig styr på det. Vi har vagter gående rundt, der er ensrettet i centret, og vi ved altid, hvor mange kunder, der i SlotsArkaderne. Vi kan sagtens styre det, og vi er blevet meget klogere i forhold til for et år siden," siger Christina Nymand Nielsen.

”Vi kan jo se tendens til, at kunderne bruger butikker som Bilka som et udflugtsmål for hele familien. Jeg tror, at kunderne har et stort behov for at komme ud i butikkerne igen, og derfor synes jeg, at det ville være fornuftigt at åbne endnu flere butikker, så kunderne ikke klumper sig sammen,” sige hun.

Lægge pres på myndighederne

Om der går to uger, en måned eller endnu længere, før SlotsArkadernes butikker får lov til at åbne, er der endnu ikke nogen, der kan svare på endnu.

”Nu satser vi på, at vi får lov til at åbne den 15. marts, der er den næste dato, der bliver talt om, og i hvert fald senest den 6. april. Men vi aner jo ikke, hvilken vej det vil gå, og om smittetallet vil stige eller falde. Vi vil fra Danske Shoppingcentres side gøre alt, hvad vi kan, for at forklare myndighederne, at det er forsvarligt at lade storcentrene åbne igen, og vi er også indstillet på at genåbne under endnu stramme krav, hvis det er det, der skal til,” siger Christina Nymand Nielsen.

arrow Hillerød får endnu en Normal-butik
18. marts 2021 kl. 05:20 Opdateret: kl. 08:38
arrow 10.000 kunder går hver dag forbi de lukkede butiksdøre
18. marts 2021 kl. 04:38 Opdateret: kl. 19:13
arrow Katrine og Christians drøm går i opfyldelse: Åbner ny café
11. marts 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 14:17
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?