10. juli 2020
Hvis ikke der findes en god løsning til busparkeringen, frygter museet på Frederiksborg Slot, at turistbusserne slet ikke vil køre til Frederiksborg Slot længere. Foto: Allan Nørregaard
Hvis ikke der findes en god løsning til busparkeringen, frygter museet på Frederiksborg Slot, at turistbusserne slet ikke vil køre til Frederiksborg Slot længere. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slot frygter for tab af job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slot frygter for tab af job
Hillerød - 30. november 2019 kl. 04:02
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot frygter, at turistbusserne helt dropper at lægge vejen forbi slottet i Hillerød, hvis Hillerød Kommune ikke finder en god busparkering til de turistbusser, der i dag kører i rutefart til slottet. Den nuværende busparkering bliver nemlig sløjfet, når der skal bygges nyt hotel på Markedspladsen i Hillerød, og nu vurderer en ny rapport, lavet af Realise Aps for museet på Frederiksborg Slot, at det kan få store samfundsøkonomiske konsekvenser, hvis slottet mister besøgende. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Nu er vejen banet for buspladser

Det kan koste Hillerød 115 arbejdspladser - heraf 35 årsværk på museet, hvis antallet af museets besøgende halveres. Desuden vil det koste 12 millioner kroner i kommunale skatteindtægter. Hvis slottets besøgstal derimod reduceres med 30 procent, forventer rapporten, at det vil koste Hillerød 67 årsværk og en reduktion på syv millioner kroner i kommunale skatteindtægter om året.

Museets direktør, Mette Skougaard, har også tidligere understreget museets betydning over for Hillerød Kommune.

- At Hillerød Kommune er så heldig at have en kulturperle som Frederiksborg Slot må jo nødvendigvis kræve, at der er plads til, at turistbusser og biler kan parkere. Det er et af de relativt få områder, hvormed kommunen bidrager til museets drift. Hvis man undlader at opretholde denne service for museets gæster, vil man undergrave museets økonomi, idet en let adgang for gæsterne er afgørende for, at turoperatørerne vælger at komme, skrev Mette Skougaard i et brev til kommunen.

arrow Bus-chef: Der er risiko for, vi må køre uden om Frederiksborg Slot
04. februar 2020 kl. 04:26 Opdateret: kl. 16:25
arrow Hillerød kan miste turister
04. februar 2020 kl. 04:02 Opdateret: kl. 16:32
arrow Enigt Økonomiudvalg: Turistbusserne får nye pladser
12. december 2019 kl. 03:17 Opdateret: kl. 22:19
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?