24. januar 2018
Bestyrelsesmedlemmer hos Cityforeningen trak onsdag i masker og viste, at de er klar til uhygge og skræk på Torvet. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Bestyrelsesmedlemmer hos Cityforeningen trak onsdag i masker og viste, at de er klar til uhygge og skræk på Torvet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skræmmende dag før halloween skal være ny tradition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skræmmende dag før halloween skal være ny tradition
Hillerød - 12. oktober 2017 kl. 05:51
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De sidste to år har der været halloween i Hillerød den 31. oktober, hvor butikker, der er med i legen, stiller græskar ud, og udklædte børn med trusler om ballade indsamler slik. Sådan bliver det igen i år. Men i år får den 31. oktober selskab af et ganske meget større uhygge-arrangement, når handelslivet i form af Hillerød Cityforening, butikken Rodes og eventbureauet Eventyrridderne fredag den 20. oktober i efterårsferien inviterer til »horror walk« langs Slotssøstien og uhygge på Torvet klokken 14.00-19.00. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det begynder på Torvet klokken 14.00, hvor begivenhederne især er målrettet børnefamilier. Der vil være ansigtsmaling, udhulning af græskar og græskarsuppe. Der kommer en 150 m2 stor segway-bane (boards med styrepind) og segboard-bane (boards uden styrepind). Man kan kaste med (gummi)sten efter monstre og kæmpe i en fem gange fem meter stor kamparena mod udklædte monstre.

Helt specielt er også en såkaldt zombieboks, det har kostet over 100.000 kroner at lave. En indespærret mand ser ud til at være ved at slippe ud, der er lydeffekter og vand kommer ud, når han nyser.

Derudover er der gratis sejlture med Den Lille Færge, og pynt og tøris med røg skaber den rette stemning.

Gåturen »Horror walk« starter klokken 17.30 i Helsingørsgade ud for butikken PhotoCare. 1. del er en vandretur i gennem Helsingørsgade og Slotsgade med fakler, som der uddeles 500 gratis stk. af til publikum. Gaderne vil være pyntet op, idet 20 butikker i skrivende stund har investeret i Cityforeningens dekorationssæt med græskar, halm, spindelvæv, plastikedderkopper, makeup og rød-orange blink.

Undervejs i gaderne møder man sære væsener som spøgelser, klovne og zombier. Men de vil blot være som en kulisse, der ikke tager fat i folk, ganske modsat 2. del. Der er opsamling ved Rib House, og så går man henover gangbroen til Slotssøstien og til Torvet. Undervejs gemmer mellem 30 og 40 aktører sig udklædt som fx monstre og klovne langs stien, der vil være uhyggeligt pyntet med lanterner, skeletter.

- Der er mange chok på ruten. Der hænger skeletter, aktørerne ligger på lur og rører og skræmmer folk. Der er også børn med, som skræmmer. Og ude på søen er en zombie-fisker, som hiver børnehoveder op af søen, fortæller Martin Iversen.

Klokken 22.30 viser Nordisk Film Biografer i Hillerød kult-gyserfilmen Suspira som en særvisning.

- Håbet er, at man kommer udklædt i løbet af dagen, får middag i byen og får gys i biografen, siger Martin Iversen.

Der vil også være mulighed for at gøre gode køb i butikkerne, der har varer på tilbud.

Planen er at gøre dagen til en tradition, fortæller handelsformanden. Personligt kunne han godt tænke sig at udvide, så man næste år har slottet med i horror walk.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk