{nocache:1ac2bb32a5b6abe1667c3e6ff037f935#0}
23. april 2018
Der var både farve og fart over feltet ved det 21. Løberen Skovmarathon i Store Dyrehave. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der var både farve og fart over feltet ved det 21. Løberen Skovmarathon i Store Dyrehave. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovmarathon i regn og farvepragt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovmarathon i regn og farvepragt
Opdateret 09. november 2016 kl. 11:15
Hillerød - 07. november 2016 kl. 07:52
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meteorologerne havde lovet næsten ingen regn, men sådan var realiteterne langt fra søndag formiddag, da de 1904 tilmeldte løbere - lidt flere end sidste år - gik i gang med de 10 km, halvmarathon og marathon i Store Dyrehave.

- Vi havde bestilt bedre vejr, men det gør vi nu hvert år, sagde stævnespeaker Helge Lang Pedersen indimellem at han sendte beskeder ud over højttaleren. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er præmier til de seks bedste herrer og damer i hver klasse, sagde han inde i sit halvtelt, mens han med en finger pegede på computeren, der viste DMI´s fejlslagne vejrprognose.

Det var 21. gang, at løbet LØBEREN Skovmarathon blev afviklet. Løberen er hovedsponsoren, der selvfølgelig var tilstede på pladsen ved Overdrevsvejen med sit salgstelt. Og skovmarathon arrangeres af Farum Orienteringsklub, som af gode grunde stadig kaster sin kærlighed på Store Dyrehave med den velkendte 8-vejsstjerne som centralt fokuspunkt. Deltagerne passerer stjernen op til hele seks gange og er for en dag omdannet til forplejningsstation for deltagerne, som her forsynes med væske og frugt.

- Da vi introducerede løbet for 21 år siden var der ikke mange marathonløb og slet ingen i skoven, så vi betragter vores løb som det første af slagsen. Der var et behov for et skovmarathon, for distancen er hård at løbe på asfalt og derfor noget rarere inde i skoven, forklarer Helge Lang Pedersen.

Der var 1530 af de 1904 tilmeldte, der gennemførte deres løb, hvilket er lidt færre end sidste år, men her kom vejret nok også til at spille en rolle med sine kun fire grader, regn og blæst. Arrangørerne mener dog, at deltagerne generelt tog vejret med et smil og en positiv kommentar. Kun 25 børn løb med, men der var jo også tale om ganske lange distancer.

Fra resultatlisten bemærker man, at Nina Weiss Madsen for fjerde gang vandt kvindernes maraton (3:10:14), og at Sylvia Kiberenges vindertid på 10 km (36:06) var den hurtigste nogensinde. Derudover var Alexander Jakob Dautels vindertid i herrernes maraton (2:36:25( den næsthurtigste i løbets historie.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk