6. juni 2020
Peter Frederiksen (V), der er formand for Børn-, Familie- og Ungeudvalget, er ikke i tvivl om, at prognosen peger på en udvidelse af Sophienborgskolen. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Peter Frederiksen (V), der er formand for Børn-, Familie- og Ungeudvalget, er ikke i tvivl om, at prognosen peger på en udvidelse af Sophienborgskolen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoler kommer til at mangle klasseværelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler kommer til at mangle klasseværelser
Hillerød - 20. maj 2020 kl. 05:12
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er mange børn, der de kommende år skal starte i skole i Hillerød, og det giver pladsproblemer. Da kommunen sidste år fik lavet en elevtalsprognose, viste den, at flere skoler i Hillerød ville få store udfordringer med at få plads til alle elever i de kommende år. Nu har kommunen igen kigget i spåkuglen, og denne gang er resultatet lidt mere opløftende. Selvom der stadig opstår pladsproblemer på nogle skoler, er problemet dog en del mindre.

I bymidten er pladsproblemerne helt aflyst, idet kommunen allerede har besluttet, at de børn, der får adresse i den kommende bydel Favrholm, udelukkende kommer til at høre til Brødeskov-distriktet, og at Frederiksborg Byskole fra næste år udelukkende kan optage elever fra eget skoledistrikt. Dog kan søskende optages på skolen til og med skoleåret 2024/2025.

Men i den vestlige del af Hillerød er der stadig massive udfordringer, og på Sophienborgskolen kommer der allerede fra 2022 til at mangle et klasselokale. Og problemet vokser sig kun større, som årene skrider frem, for i 2030 forventer Hillerød Kommune, at skolen vil mangle syv klasselokaler. Med mindre der sættes ind.

- Det peger klart på en udbygning af Sophienborg, og det er bare et spørgsmål om hvornår og hvordan. Men det her løser ikke hele problematikken i forhold til det vestlige Hillerød, og vi er nødt til at se det i sammenhæng med de andre skoledistrikter, fortæller Peter Frederiksen (V), formand for Børn-, Familie- og Ungeudvalget.

For det er ikke kun på Sophienborgskolen, at eleverne strømmer til. På Hillerød Vest Skolen afd. Ålholm bliver der mangel på et klasselokale fra 2024, og i nogle år kommer der endda til at mangle to klasseværelser på skolen, mens der til gengæld er balance i antallet af elever og kapacitet på skolen andre år. Også Hanebjerg Skole i Brødeskov kommer i prognosens sidste år til at mangle kapacitet.

- Det peger jo på, at vi skal finde en løsning, for folk, som bor i de distrikter, har jo ret til en plads i skolen, siger Peter Frederiksen.

Han glæder sig over, at den nye prognose letter en anelse på presset i forhold til tidligere, men der er stadig grund til at gøre noget, understreger han.

- Det er dejligt, at vi har fået taget en del af presset. Men vi skal ikke hvile på laurbærrene af den grund. Selvom det går godt med nogle af skolerne, og det ser ud til, at der er plads nok, så kommer der mange nye borgere til Hillerød, og vi skal sørge for, at de kan gå i skole, siger udvalgsformanden.

Hillerød Kommune planlægger at holde en række dialogmøder med skolebestyrelserne, inden kommunen beslutter, hvad der skal gøres.

- Vi vil gerne være tæt på skolebestyrelserne, når vi skal beslutte noget, og jeg forventer, at vi sætter en proces i gang til efteråret, siger Peter Frederiksen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?