28. oktober 2020
En elev på Hillerød Tekniske Skole er testet positiv for coronavirus. Elevens klasse er nu sendt hjem, og lærere og elever må først vende tilbage til skolen, når de er testet negativ for corona to gange. Billedet her stammer fra en anden testsituation. Foto: Jens Wollesen
En elev på Hillerød Tekniske Skole er testet positiv for coronavirus. Elevens klasse er nu sendt hjem, og lærere og elever må først vende tilbage til skolen, når de er testet negativ for corona to gange. Billedet her stammer fra en anden testsituation. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole sender klasse hjem efter coronasmitte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole sender klasse hjem efter coronasmitte
Opdateret 30. september 2020 kl. 12:16
Hillerød - 30. september 2020 kl. 12:10
Af Anna Törnqvist Jensen

En elev på Hillerød Tekniske Skole, som hører under UNord, er bekræftet smittet med Covid-19. Derfor har skolen nu hjemsendt elevens klasse, og klassen vil i den kommende tid udelukkende få virtuel undervisning. Det skriver Hillerød Tekniske Skole i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Politiet: - Spisesteder og borgere har styr på corona-restriktionerne

- Når en elev er blevet smittet, vurderer vi om klassen skal hjemsendes. Det har vi valgt at gøre i dette tilfælde, fordi vi prioriterer alle tiltag, der kan medvirke til at inddæmme smitten, og derved minimere risikoen for en nedlukning af hele skolen. Undervisningen genoptages på skolen, når elever og lærer er testet negativ to gange, og selvfølgelig har været symptomfri i 48 timer, fortæller uddannelsesdirektør for Hillerød Tekniske Skole Tina Steinbrenner.

Eleven modtog besked om den positive test onsdag formiddag, og meddelte straks dette til sin lærer. UNORD har en fast procedure for, hvordan der hurtigst muligt handles på et tilfælde af Covid-19, og denne procedure trådte i kraft onsdag formiddag lige efter eleven orienterede sin lærer.

- Når vi modtager besked om, at en af vores elever er testet positiv for Covid-19, vurderer vi først, hvordan vi forholder os til situationen i den klasse, som eleven går i. Dernæst orienterer vi straks alle ledere og medarbejdere om situationen. Herefter sørger lærerne for at bringe beskeden videre ud til klasserne, hvor eleverne kan få svar på eventuelle spørgsmål om situationen, og hvor læreren indskærper væsentligheden af, at eleverne overholder de gældende retningslinjer. Der iværksættes også en proces, hvor vi smitteopsporer de nære kontakter, som eleven har haft på skolen såfremt disse rækker ud over den enkelte klasse. De øvrige klasser fortsætter undervisningen som planlagt, forklarer uddannelsesdirektøren og fortsætter.

- Vi håber eleven, der er konstateret smittet, kommer sig hurtigt over sygdommen, og at ingen andre elever eller lærere testes positive. Corona-situationen er alvorlig, og da smitten pt. spreder sig hurtigt blandt unge, er det ekstra vigtigt, at vi er opmærksomme på at passe på hinanden. Jeg oplever, at vores elever og medarbejdere tager det ansvar til sig, og hurtigt korrigerer, hvis afstanden f.eks. bliver for kort. Alle vores adresser har skærpede retningslinjer for, hvordan vi omgås hinanden på fællesarealerne og udover gode håndsprit-, afstands- og hoste-vaner, har vi eksempelvis også allokeret bestemte indgange og toiletter til klasserne, ligesom frokostpausen afholdes forskudt, så der ikke er for mange i kantinen ad gangen.

Hillerød Tekniske Skole havde for nogle uger siden en anden elev, som var smittet med coronavirus. Her lykkedes det skolen at inddæmme smitten ved at sende elevens klasse hjem og først lade elever og lærere vende tilbage efter to negative coronatests.

arrow Borgmester med corona-opfordring: - Bliv ved og hold ud
29. september 2020 kl. 08:42 Opdateret: kl. 08:42
arrow HF-kursister tester sig selv for corona
29. september 2020 kl. 05:48 Opdateret: kl. 15:56
arrow Corona-smitte: To Hillerød-skoler ramt
28. september 2020 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:11
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?