24. juni 2021
Skønne Skævinge blev både en stor folkefest og en økonomisk succes. Over 70.000 kroner kan de frivillige foreninger nu dele. Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
gallery icon

Se billedserie

Skønne Skævinge blev både en stor folkefest og en økonomisk succes. Over 70.000 kroner kan de frivillige foreninger nu dele. Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skønne Skævinge tredobler overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skønne Skævinge tredobler overskud
Hillerød - 18. juli 2019 kl. 05:41
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Byfesten Skønne Skævinge, der blev afholdt den sidste weekend i juni, blev en ligeså stor økonomisk succes som en folkelig succes. 3000 mennesker lagde over weekenden vejen forbi byfesten.

- Vi ender med et overskud på lige over 70.000 kroner sagt med et forbehold for, at de sidste fem fakturer, der mangler, er som vi gerne vil have dem, siger Lasse Petersen, formand for ISS Klub Frivillig, der står for byfesten.

- Sidste år havde vi 25.000 kroner i overskud, så det er tre gange så meget i år. Det kommer dog ikke som en overraskelse faktisk. Vi har haft det samme antal mennesker som sidste år, men i forhold til sidste år har vi hævet omsætningen, og vi har også sparet nogle etableringsudgifter, som vi skulle bruge sidste år for at bygge pladsen op med strøm og vand, siger Lasse Petersen.

Flere børnearmbånd solgt
Den økonomiske succes skyldes ifølge Lasse Petersen, at der i år var flere tilbud til alle dem, der kom for at høre musikken og nyde solen. Der var mere mad og drikke og flere slags underholdning, ligesom der er blevet solgt flere armbånd til børneområdet. Endelig har Skønne Skævinge fået en større økonomisk støtte fra fonde og sponsorer.

I år bød Skønne Skævinge på banko, Mini Masterchef, loppemarked, et stort børneområde med blandt andet hoppeborg, ansigtsmaling, sandkasse, tivoli, boldbassin, ponyridning, trampolinspring og skydetelt. Musikken blev leveret fra scenen af blandt andre Moonjam, Sigmund og vinderen af MGP 2018, Mille.

Glad og stolt formand
Det er en glad Lasse Petersen, der ser tilbage på tre dage med masser af god stemning og godt vejr.

- Vi er super glade for resultatet og super stolte. For at det skal løbe rundt, så skal vi også op og lave de penge, for vi kommer til at have dårlige år. Nu har vi haft to år med kongevejr, og pludselig kommer der år med dårligt vejr. Men økonomien er ikke altid resultatet i sig selv. Det handler også om at give byen en oplevelse, som vi har gjort. Det er gået så perfekt med alle frivillige, og alt er kørt på skinner. De mange penge betyder forhåbentlig et ekstra tilskud til at udvikle foreningerne i den retning, som de vil, siger Lasse Petersen og tilføjer, at han ikke har nogen medbestemmelse i, hvad de ni medlemsforeninger bruger pengene på.

Var i fare for aflysning
Skønne Skævinge blev i år på rekordtid stablet på benene, efter at de frivillige i januar mødtes til et hastemøde for at få overblik over, om de kunne nå at arrangere en byfest med kun fem måneders varsel. Skønne Skævinge var nemlig i første omgang blevet aflyst i år, da festpladsen var blevet booket til Danmark Dejligst, som Føllegård Alive ønskede at holde igen. Men de planer faldt til jorden, og de frivillige mødtes hurtigt og fik stablet en byfest på benene.

Lasse Petersen satser dog på, at Skønne Skævinge vender tilbage næste år uden kamp om pladsen.

- Jeg har allerede dialog med kommunen om pladsen til næste år, så det håber og satser vi på, siger han.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?