16. juni 2021
Carsten Larsen, der er formand for Hillerød Events, der står bag den nye skøjtebane på Torvet, er sikker på, at den vil blive et stort trækplaster. Foto: Martin Warming
Carsten Larsen, der er formand for Hillerød Events, der står bag den nye skøjtebane på Torvet, er sikker på, at den vil blive et stort trækplaster. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skøjtebanen på Torvet er klar til åbning på fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skøjtebanen på Torvet er klar til åbning på fredag

Carsten Larsen, der er formand for Hillerød Events, glæder sig over, at der endelig kommer en aktivitet, som kommunens foreninger kan tjene nogle penge på - det har de nemlig hårdt brug for

Hillerød - 25. november 2020 kl. 16:00
Af Martin Warming

Selv om der ikke er meget vinter over vejret, så kan du fra på fredag stå på skøjter på Torvet.

Her åbner den knap 500 kvadratmeter store skøjtebane, som Hillerød Events har fået sat op på den nederste del af Torvet ned mod Slotssøen.

"Jeg er super stolt over, at det er lykkedes os at få en skøjtebane på Torvet," lyder det fra Carsten Larsen, der er formand for Hillerød Events.
Skøjtebanen består ikke af rigtig is men derimod af plastikplader, som man har lagt oven på en bund af krydsfinerplader, og der skal derfor ikke bruges strøm på at fryse banen ned.

"En rigtig skøjtebane er jo som en kæmpe fryser uden dør til. En skøjtebane med is kræver enorme mængder energi, men vores skøjtebane består af plastikplader, der ikke skal fryses ned, så den er både CO2-neutral og bæredygtig," siger Carsten Larsen, der godt er klar over, at der har været en del kritik af plastikpladerne, som ikke ligefrem rimer på klimavenlig.

"Banen bliver støvsuget to gange om dagen, så plastik, der eventuelt bliver kørt løst, bliver altså fjernet og ender ikke ude i naturen," understreger Carsten Larsen.

arrow Læs også: Skøjtebanen bliver stående til efter påske

Frivillige fra Hillerød Events lagde i weekenden de plasticplader ud, der skal udgøre den nye skøjtebane på Torvet. Foto: Janne Mulvad

Næsten som is

Og ifølge Carsten Larsen er det næsten som at skøjte rundt på den rigtige vare.

"Der er sket meget med kunstige skøjtebaner de sidste par år, og det er næsten som at løbe på rigtig is. Man kan vælge at tage sine egen skøjter med, eller man kan leje skøjterne hos os. Det koster 40 kroner - uanset om man har sine egene skøjter med eller lejer dem hos os," fortæller han om skøjtebanen, der vil være åben på hverdage mellem klokken 17 og 20 og i weekender mellem klokken 10 og 17.

Det er frivillige fra en lang række af kommunens foreninger, der skal bemande banen med personale.

"Overskuddet fra skøjtebanen går direkte til de mange foreninger, der hjælper med at passe og drive banen. Jeg er så glad for, at vi endelig kan lave en aktivitet, hvor vores foreninger har mulighed for at tjene nogle penge. Mange foreninger bløder i øjeblikket, fordi alle aktiviteter har været lukket ned på grund af corona, så skøjtebanen kommer på det bedst tænkelige tidspunkt," siger Carsten Larsen, der er sikker på, at skøjtebanen vil blive et stort trækplaster.

"Nu får vi en ekstra oplevelse i Hillerød, som man kan køre efter, og jeg håber, at det også bliver et sted, hvor borgere, der bor i byen, vil mødes og hygge sig i et par timer og måske drikke en kop varm kakao," siger han.

Hillerøds nye skøjtebane:
  • Åbner fredag den 27. november
  • Er åben på hverdage mellem klokken 17 og 20 og i weekender mellem klokken 10 og 17
  • Det koster 40 kroner per person at bruge banen. Du kan låne skøjter på banen eller tage dine egne med. Prisen er den samme
Corona-regler overholdes

Hillerød Events skal som alle andre forholde sig til en masse corona-restriktioner, men Carsten Larsen kan ikke sige noget om, hvor mange der må være på banen ad gangen endnu.

"Men jeg kan garantere, at vi overholder alle gældende corona-regler. Vi er i løbende dialog med myndighederne om, hvad vi må, og hvad vi ikke må, og vi melder først de endelige regler ud på fredag, når vi åbner, for reglerne ændrer sig alligevel hele tiden," siger Carsten Larsen.

Skøjtebanen åbner som sagt på fredag den 27. november, og den lukker først igen efter vinterferien i uge 7.

Du kan i øvrigt følge den nye skøjtebane på Facebook, hvor den har fået sin helt egen side, der hedder 'Skøjtebanen på Torvet - Hillerød Events'.

Det er muligt at leje skøjte i den lille træhytte ved siden af skøjtebanen - men du kan også medbringe din egen skøjter og stå på dem. Foto: Martin Warming

arrow Skøjtebanen lukker midlertidigt
21. december 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:37
arrow Skøjtebanen skal ikke lukke
10. december 2020 kl. 09:40 Opdateret: kl. 09:21
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?