21. oktober 2021
På Tranegården i Harløse hævder een gruppe rumænere  at have arbejdet tolv timer om dagen til en timeløn på omkring 30 kroner for David Yüksel. Gårdejeren er tidligere blev taget for ompakning af tonsvis af gammelt slik.Foto: Kim Rasmussen
På Tranegården i Harløse hævder een gruppe rumænere at have arbejdet tolv timer om dagen til en timeløn på omkring 30 kroner for David Yüksel. Gårdejeren er tidligere blev taget for ompakning af tonsvis af gammelt slik.Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skjuler snyd bag virvar af selskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjuler snyd bag virvar af selskaber
Opdateret 03. marts 2016 kl. 17:18
Hillerød - 02. marts 2016 kl. 08:17
Af Jeppe Jul Garnak

I kontorskuffen ligger falske ansættelseskontrakter, i papirerne indsendt til Skat er der fiflet med tallene og lønsedlerne matcher hverken ansættelseskontrakten eller oplysningerne til myndighederne. Sådan ser virkeligheden ud i det spindelvæv af virksomheder, som slikfuskeren David Yüksel fra Harløse står bag. Det er i hvert fald hvad fagforeningerne HK og 3F påstår. Det kom frem i går på det sidste retsmøde i en civil retssag anlagt af de to fagforeninger mod David Yüksel, hans kompagnon Niklas Bach og en række virksomheder, som de to har ejet på skift. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Slikfusker skal bag tremmer

Sagen handler om syv rumænere, som ifølge påstandene er blevet groft underbetalt. De har fået omkring 30 kroner i timen, mens de arbejdede op mod 84 timer om ugen for de to sagsøgte, og derfor kræver fagforeningerne sammenlagt efterbetaling af løn for i alt 2,3 millioner kroner.

- Han har snydt samfundet for skat, og han har snydt arbejdsmarkedet for ordentlige forhold, siger HK's advokat Jacob Goldschmidt i retten.

Det springende punkt i retssagen er, om rumænerne har arbejdet så mange timer, som de påstår. Det hævder David Yüksel, at de ikke har. Han hævder endda, at rumænerne kun har arbejdet omkring 14 timer om ugen, selvom de ifølge ansættelseskontrakter har været ansat til 37 timer.

Der er ingen håndfaste beviser i sagen, for rumænerne har fået deres løn kontant og hævder aldrig at have set nogen lønsedler eller fået kopi af ansættelsesbeviser. Og netop manglen på dokumentation er kendetegnende for hele David Yüksels måde at drive virksomhed på, mener Jacob Goldschmidt.

- Man laver kontrakter, som man har liggende i en skuffe og hiver dem frem, når man har brug for dem, siger han.

Undervejs i retssagen har sagsøgerne bedt om dokumentation fra forskellige af David Yüksels virksomheder uden held. En af gangene påstod David Yüksel, at blandt andet ansættelsespapirer ikke kunne fremskaffes, fordi en af virksomhederne var blevet solgt, men det viste sig, at han havde solgt den til sit eget selskab.

I følge de sagsøgtes advokat er der dog ikke noget at komme efter.

- De sagsøgte har gjort nøjagtigt, som de skulle, siger Peter Herskind.

arrow Sag om slikfusk for millioner udsat
12. oktober 2017 kl. 12:02 Opdateret: kl. 12:02
arrow Millionsag om fusk med slikhandel udsættes igen
12. oktober 2017 kl. 10:35 Opdateret: kl. 10:36
arrow Slikfuskersag udsat til oktober
20. juni 2017 kl. 08:50 Opdateret: kl. 16:46
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?