12. december 2017
Retten i Hillerød valgte at varetægtsfængsle en 42-årig mand, der har sendt sin søn til Iran, uden moren vidste det, selvom moren har forældremyndigheden. Foto: Hans Jørgen Johansen
Retten i Hillerød valgte at varetægtsfængsle en 42-årig mand, der har sendt sin søn til Iran, uden moren vidste det, selvom moren har forældremyndigheden. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sendte søn til Iran mod moderens vilje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sendte søn til Iran mod moderens vilje
Hillerød - 11. oktober 2017 kl. 05:51
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 42-årig mand fra Nødebo er sigtet for at have bragt sine børn til Iran mod deres mors vilje og viden, efter hun gik fra ham.

Tirsdag blev han varetægtsfængslet i 14 dage, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I slutningen af juli sendte en 42-årig mand fra Nødebo sin 10-årig søn og sin 17-årige datter på ferie hos slægtninge i Iran, hvor familien oprindeligt kommer fra.

Imidlertid skete det uden, børnenes mor kendte noget til det, på trods af at det alene er hende, der har forældremyndigheden over børnene.

De to børn blev sendt af sted til Iran dagen efter, moren og faren var gået fra hinanden.

I dag er datteren tilbage i Danmark og går på gymnasium i Jylland, mens drengen fortsat er hos familie i Iran.

Anklagemyndigheden mistænker den 42-årige for at bruge sønnen som pression for at få moren, der nu bor på krisecenter, til at flytte tilbage til ham.

Ved et grundlovsforhør tirsdag sad manden sigtet for at overtræde lovgivningen om forældremyndighed, og for at frihedsberøve sønnen i et andet land for vindings skyld. Han blev varetægtsfængslet i 14 dage.

Dommeren vurderede, at der er begrundet mistanke for, at faren bevidst holder sønnen i Iran, og aktivt sikrer, at han ikke kommer tilbage.

Den 42-åriges forsvarer protesterede mod anklagerens ønske om varetægtsfængsling.

Han anførte, at den sigtede gjorde, hvad han kunne for at få sønnen hjem, men at sønnen godt kunne være i en situation, hvor han ikke havde lyst til at komme hjem og bo på krisecenter med sin mor.

Han henviste til, at han er hos familie i Iran, at sønnen har boet i Iran den første halvdel af sit liv og siden har været på besøg i Iran hvert år.

Den 42-årig kom til Danmark som flygtning for seks år siden. For fem år siden kom hans kone og børnene hertil.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk