19. oktober 2018
Musikerne fra Copenhagen Phil giver eleverne en indføring til, hvordan klassisk musik virker, og hvilke hjælpemidler man har i klassisk musik til at give de forskellige udtryk. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Musikerne fra Copenhagen Phil giver eleverne en indføring til, hvordan klassisk musik virker, og hvilke hjælpemidler man har i klassisk musik til at give de forskellige udtryk. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks musikere fra Copenhagen Phil lærer skoleelever om musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks musikere fra Copenhagen Phil lærer skoleelever om musik
Hillerød - 09. januar 2018 kl. 13:21
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort antal elever i Hillerød får fra januar og frem til marts et helt særligt indblik i, hvordan klassisk musik fungerer, når seks musikere fra Copenhagen Phil, Sjællands Symfoniorkester kommer på rundtur for at give undervisning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Projektet begynder den 18. januar på Grønnevang Skole og Hillerød Vest Skolen afdeling Ålholm. Herefter følger seks andre skoler, Frederiksborg Gymnasium og HF, to-tre børnehaver og Hillerød Hospitals børneafdeling.

- Vores mål er hermed at bringe den klassiske musik ud til børn og unge i alle kroge af Hillerød Kommune, ud til dér hvor de har deres dagligdag. Vi deler det store symfoniorkester op i mindre ensembler og fylder klasseværelserne, gymnasiet, børnehaver og Hillerød Hospitals børneafdeling med musik på højeste niveau, siger basbasunist i Copenhagen Phil, Martin Reinhardt.

Han er desuden bestyrelsesmedlem i Hillerød Musik og Teater, der står bag arrangementet. Pengene til at gøre det virkeligt, 80.000 kroner, kommer fra Grethe Christiansens Legatstiftelse, der i 2017 meddelte, at man ville uddele op mod tre millioner kroner til projekter, der skulle gavne og glæde børn og unge i Hillerød og give dem et kvalitetsløft i hverdagen.

På de otte skoler er det 3.-klasserne, der er udvalgt til at få besøg af Copenhagen Phil.

Der er tale om et koncept, som symfoniorkestret allerede har prøvet andre steder, og nu tilpasser Hillerød. Hver sted kommer seks musikere: fem messingblæser og en der spiller på slagtøj.

- Vi fortæller, hvordan musikken spiller sammen, hvordan instrumenterne fungerer, og hvad et symfoniorkester er. De kommer op og dirigerer og oplever, hvor meget det betyder at have en dirigent, fortæller Martin Reinhardt.

Thomas Hovaldt, der ligeledes sidder i bestyrelsen i Hillerød Musik & Teater, er glad for, at foreningen nu kan realisere sin ambition om formidling af klassisk musik til børn og unge.

- Jeg ved fra min egen barndom i det nordjyske, hvor stor en betydning det havde for mit senere ungdomsliv at møde den klassiske musik på et tidligt tidspunkt. Musikken har fyldt mit liv lige siden og nu bor jeg så i Hillerød. Oplevelsen med den klassiske musik vil vi gerne give videre til Hillerøds børn og unge og det har legattildelingen muliggjort og det er vi taknemmelige for, siger han.

Hillerød Musik og Teater havde egentlig søgt midler hos Grethe Christiansens Legatstiftelse til at køre projektet i tre år, men modtog kun midler til et år. Håbet er, at andre sponsorer kan overtage, så projektet kan fortsætte, hvis det bliver en succes.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk