6. juni 2020
En ransagning på flere adresser på den københavnske vestegnen i starten af maj førte til anholdelsen af tre brødre med mellemøstlig baggrund i bombesag. Sagen trækker tråde til en landsby nær HIllerød, hvor tre litauere blev anholdt i marts.  Foto: presse-fotos.dk
En ransagning på flere adresser på den københavnske vestegnen i starten af maj førte til anholdelsen af tre brødre med mellemøstlig baggrund i bombesag. Sagen trækker tråde til en landsby nær HIllerød, hvor tre litauere blev anholdt i marts. Foto: presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks mænd fortsat fængslet i bombesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks mænd fortsat fængslet i bombesag
Hillerød - 20. maj 2020 kl. 19:25
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en stor sag om fremstilling af bomber, som Nordsjællands Politi for tiden efterforsker.

Det vidner alene antallet af mennesker, der onsdag morgen fyldte retssal 1 i Retten i Hillerød, hvor fem fængslede mænd i sagen fik forlænget deres varetægtsfængsling med fire uger, om. En sjette fængslet havde på forhånd indvilliget i en frivillig forlængelse.

Til stede var udover de fem sigtede fire forsvarsadvokater, 11 betjente, syv tilhørere, en tolk, dommeren, anklageren og undertegnede journalist.

Alle behørigt adskilt af plexiglas og med ekstra afstand mellem stolene for at undgå spredning af smitte med coronavirus.

Sagen kom i offentlighedens lys tilbage i marts, hvor tre litauere blev anholdt i en landsby nær Hillerød, hvor politiet fandt dem i besiddelse af ni mobiltelefoner, der skulle kunne fjerndetonere bomber, diverse batterier, ledninger og 27 detonatorer.

Siden blev tre brødre mellem 20 og 24 år med mellemøstlig baggrund anholdt i en politiaktion i Albertslund den 6. maj. De blev sigtet og varetægtsfængslet for op til den 25. september at have været i besiddelse af de samme bomberelaterede komponenter i en bil i Københavnsområdet.

De tre midaldrende litauere og de unge brødre har efter avisens oplysninger haft en arbejdsmæssig relation.

Under aktionen den 6. maj undersøgte politifolk i alt 13 adresser hovedsageligt på den københavnske vestegn, og bagefter erklærede vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi Lau Lauritzen sig »svært tilfreds«.

- Vi kan ikke udelukke, at der kommer til at ske flere ransagninger og anholdelser i denne sag, og af den grund holder vi vores kort endog meget tæt på kroppen, sagde han. Retsmødet onsdag blev holdt for lukkede døre og der er desuden nedlagt navneforbud i sagen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?