18. april 2021
Plejehjemsbeboerne i Hillerød bliver tilbudt coronavaccinen den 10. og 11. januar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Plejehjemsbeboerne i Hillerød bliver tilbudt coronavaccinen den 10. og 11. januar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se listen: Sådan bliver coronavaccinerne fordelt til plejehjemmene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se listen: Sådan bliver coronavaccinerne fordelt til plejehjemmene
Hillerød - 30. december 2020 kl. 15:00
Af Martin Warming

Beboere på plejehjem i Ishøj, Herlev og København var de første plejehjemsbeboere i Region Hovedstaden, der lagde arm til den længe ventede coronavaccine.

Og i løbet af januar kommer turen til de øvrige plejehjem rundt omkring i regionen.

Plejehjemsbeboerne i Hillerød bliver tilbudt at få den første vaccine - alle skal have vaccinen to gange - den 10. og 11. januar, oplyser Region Hovedstaden, der står for fordelingen af vaccinerne.

Se hvordan vaccinerne bliver fordelt til plejehjemmene i Region Hovedstaden her

Rækkefølgen i fordeling af vaccinerne til kommunerne er fastlagt ud fra, hvordan incidenstallet (antal smittede per 100.000 borgere, red.) så ud den 10. december.

"På daværende tidspunkt - altså den 10. december - var incidenstallet forholdsvist lavt i Hillerød Kommune, men det har jo ændret sig efterfølgende. Som alt andet i håndteringen af Covid-19 sker der ændringer fra dag til dag, lige som det også kan ændre sig, hvor mange vacciner, der kommer til Danmark, og hvornår de kommer. Derfor er vi klar til at vaccinere med et aftalt varsel på 48 timer, hvis det lykkeligvis skulle vise sig at blive før planlagt," har Hella Obel, der er afdelingschef for Ældre og sundhed i Hillerød Kommune, tidligere sagt til Hillerød Posten.

"Vi har taget et lille men vigtigt første skridt. Nu skal vi hurtigst muligt ud til de mange ældre på regionens plejehjem, som stadig venter på en vaccine. Vi tager først plejehjemmene i de kommuner, hvor der har været største smittetryk," fortæller Jonas Egebart, der er formand for vaccinations-task forcen i Region Hovedstaden og lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital, i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Forventning er, at alle beboere på regionens plejehjem har modtaget første vaccine 14. januar. Alle skal have to vacciner, og det forventes, at regionen kan gå i gang med anden vaccine fra den 17. januar.

arrow Læs også: 94-årige Daisy har fået sin corona-vaccine: - Jeg har glædet mig til den her dag
arrow Minister: Vi måtte tage utraditionelle skridt for at håndtere krisen
29. december 2020 kl. 07:23 Opdateret: kl. 14:39
arrow Den første vaccinedag - se fotos fra Nordsjællands Hospital
27. december 2020 kl. 18:05 Opdateret: kl. 17:40
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?