21. august 2019
Foto: Erhvervsskolen Nordsjælland
gallery icon

Se billedserie

Foto: Erhvervsskolen Nordsjælland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se hvem der nuppede førstepladsen i maddysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se hvem der nuppede førstepladsen i maddysten
Opdateret 21. februar 2019 kl. 17:29
Hillerød - 21. februar 2019 kl. 17:01
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag var der finale i Hillerødmesterskaberne i madkundskab, som blev afholdt på Erhvervsskolen Nordsjælland for 6. år i træk. Finalisterne kom fra Hillerødholmskolen, Frederiksborg Byskole og Sophienborgskolen.

Mens finalisterne dystede om at lave bedste soufflé, kompot og flødeboller var resten af deres klasser rundt til forskellige aktiviteter på skolen, hvor de kunne få en smagsprøve på nogle af de andre fag, der undervises i på Erhvervsskolen. I elektrikerafdelingen kunne de prøve at sætte en forlængerledning sammen, hos VVS'erne kunne de lave en lysestage af metalrør, hos malerne prøvede de at male i en bås, som malereleverne gør, når de er på skole, og hos tømrerne arbejdede de med at bygge en model af en selvbærende bro - "Da Vinci broen".

I køkkenet blev smeltet chokolade, drysset hindbær og bagt souffléer, mens dommerne, der selv er elever på gastronomuddannelsen, så på. Også klassernes lærere fulgte spændt med i, hvordan deres elever klarede dysten.

Da alt var pyntet, bagt færdigt og anrettet for dommerne, kunne underviser på gastronomuddannelsen Lone Sonne kåre vinderholdet. Finalisterne blev bedømt på både madens smag, indtryk og konsistens, og også på, hvor godt samarbejdet havde været i grupperne. Alle fik stor ros for deres gode arbejde i køkkenet. Kun få points adskilte de fire finalegrupper, og i sidste ende gik sejren til hold 1 med Mie, Alberte, Emilie og Johan fra 6.a på Frederiksborg Byskole.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede