18. oktober 2021
93-årige Leif Henning Hansen fra Vejby var blandt de borgere, som fik vaccinen tirsdag. Han fylder 94 år den 28. marts og håbede også, at han ville nå at få vaccinen inden sin fødselsdag. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

93-årige Leif Henning Hansen fra Vejby var blandt de borgere, som fik vaccinen tirsdag. Han fylder 94 år den 28. marts og håbede også, at han ville nå at få vaccinen inden sin fødselsdag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Vaccinecenteret slog endelig dørene op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Vaccinecenteret slog endelig dørene op

Mandag og tirsdag fik omkring 350 borgere, som er over 93 år gamle, deres første vaccinestik i Østergade i Hillerød

Hillerød - 09. februar 2021 kl. 13:50

Endelig.
Efter længere tids forsinkelse på grund af mangel på vacciner kunne Region Hovedstaden mandag og tirsdag invitere borgere til første vaccinestik mod Covid-19 i lokalerne i Østergade i Hillerød, hvor møbelbutikken Svendsens tidligere lå.

arrow Læs også: Hundredvis af mennesker i vaccinekø
350 fik et stik

Her fik omkring 350 borgere deres første vaccinestik, og ifølge regionen gik vaccinationerne fint, og borgerne tog godt imod dem. I alt havde 177 borgere booket tid til en vaccine på hver af de to dage.

Bookingtiderne kunne benyttes af borgere på 93 år og opefter, som havde modtaget invitation til vaccination via e-Boks eller brev. Regionen modtog i sidste uge den første leverance af vacciner fra producenten Moderna, og det var altså denne type vaccine, som personalet havde travlt med at sprøjte ind i armen på de borgere, som havde fået en tid.

4.700 doser

Region Hovedstaden fik i denne omgang leveret 4.700 doser Moderna-vaccine, hvoraf halvdelen skal gemmes til 2. vaccination. Det betød, at regionen forventer, at 2.500 af de ældste borgere bliver vaccineret i løbet af denne uge, da regionen forventer en 110 procents udnyttelse af vaccinen.

Vaccination med Moderna-vaccinerne foregår i alle regionens seks vaccinationscentre i Ballerup, Bella Centret, Øksnehallen, Ishøj, Hillerød og Bornholm.

Re-vaccinationer

Regionen modtog også i sidste uge en ny leverance af Covid-19-vacciner fra Pfizer-BioNTech. De blev brugt til den anden og sidste vaccination af både borgere og personale, der fik første stik i starten af januar. Blandt andet fik 90 ældre hillerødborgere lørdag deres anden og sidste vaccine. Borgerne, som er i kategorien 65 år og ældre og får personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem, havde fået første stik 15. januar.

Der kan vaccineres cirka 800 borgere, som alle er 93 år eller mere, dagligt i denne uge i de seks vaccinationscentre i regionen. De fire første vaccinationscentre i regionen åbnede den 21. januar, og hvert af de centre skal med tiden kunne vaccinere op til 5.500 danskere dagligt.

Uvist hvornår det åbner igen

Hvornår vaccinecentret i Østergade i Hillerød slår dørene op igen, afhænger helt af, hvornår regionen modtager flere leverancer af vacciner.

Mdt

arrow Lang og kold kø til covid-19 vaccination
16. februar 2021 kl. 17:38 Opdateret: kl. 17:38
arrow Overvejer chancekø til vaccination
09. februar 2021 kl. 17:15 Opdateret: kl. 17:15
Rejser du til udlandet i år?