3. december 2020
Eleverne i 8. klasse på Hillerød Lilleskole fik indblik i arbejdet med at skrive en sang, da Ida Gard kom forbi. Alle foto: Jan F. Stephan
gallery icon

Se billedserie

Eleverne i 8. klasse på Hillerød Lilleskole fik indblik i arbejdet med at skrive en sang, da Ida Gard kom forbi. Alle foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Popstjerne skrev sang med skoleelever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Popstjerne skrev sang med skoleelever

Sanger og sangskriver Ida Gard besøgte Hillerød Lilleskole

Hillerød - 18. november 2020 kl. 16:23

Det er ikke bare ligetil at koge akkorder, tekst og tanker sammen til en færdig sang.

arrow Læs også: Hospitalsbyggeriet skal vække unges interesse for uddannelse

Det fik eleverne på Hillerød Lilleskole et indblik i mandag, da sangerinden Ida Gard kom forbi for at give dem et indblik i det store arbejde, der ligger bag en sang.

Det var foreningen Koda, som har til opgave at sikre betaling til komponister og sangskrivere, når deres musik bliver brugt i det offentlige rum, som havde inviteret Ida Gard ud på Hillerød Lilleskole - ligesom ni andre sangskrivere besøger skoler landet over.

Eleverne skulle skrive en sang med Ida Gard for at opleve, hvad sangskrivningsarbejdet indebærer - og dermed bedre forstå den rimelige kompensation til musikkens ophavsmænd.

"Universielt sprog"

Da dagen var omme, havde klassen deres egen sang, og det er en unik oplevelse, siger Ida Gard:

"Sangskrivning er et universelt sprog, hvilket betyder, at eleverne vil opleve den samme proces, som Taylor Swift, Justin Bieber og andre ungdomsidoler gennemgår, når de skriver sange. Når dagen er overstået, er det vigtigste for mig, at jeg har vist eleverne, at musik er et arbejde, der skaber værdi, og derfor koster penge, men selvfølgelig også er sjovt at lave, " fortæller Ida Gard, som har udgivet tre album på sit eget selskab 'Oh My Gard!'.

Hun vandt KarriereKanonen på P3 i 2008 og har siden turneret i ind- og udland med sin musik, som hun betegner som "storyteller-punk". Udover et hav af koncerter i eget navn har hun også spillet support for store artister - blandt andet for selveste Bob Dylan. Ida Gard er uddannet sangskriver fra Rytmisk Musikkonservatorium i København.

arrow Orienteringsaften på teknisk skole rykker online
24. november 2020 kl. 15:36 Opdateret: kl. 13:15
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?