17. januar 2021
Flot så det ud, da der kom lys i juletræet på Torvet.

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Flot så det ud, da der kom lys i juletræet på Torvet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Juletræet blev tændt i andet forsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Juletræet blev tændt i andet forsøg
Hillerød - 29. november 2019 kl. 19:13
Af Camilla Bjørkman Aagaard

- Farvel borgmester!, råbte børnene, mens borgmester Kirsten Jensen (S) og citykoordinator Mette Kragh Faurholdt blev hejst til vejrs i en kurv på en af Frederiksborg Brand & Rednings stigevogne.

Herfra kunne de til tonerne af nisseorkestret, der spillede Gasolins »Endelig Jul Igen« skue ud over de tusindvis af mennesker, der var mødt op for at se juletræet blive tændt.

Mette Kragh Faurholdt takkede først alle dem, der er med til at få julen op at stå i Hillerød - Royal Stage, Julemøllelauget og butikkerne i gågaderne, der sponserer julebelysningen. Herefter gav hun ordet til borgmesteren, der takkede Pernille Østergaard fra Tulstrup, der har doneret året juletræ til Torvet.

- Juletræerne er meget personlige, og mange er vokset op uden at vide, at de kunne blive et juletræ. Pernille fik en god ide: Mit kæmpestore juletræ skal prøve at være hele byens juletræ, tænkte hun. Træet har kun kendt, siden det var lille, for det har stået i hendes have, siden hun flyttede ind i 1994. Det er så længe siden, at næsten ingen kan huske det, sagde Kirsten Jensen blandt andet i sin tale og fik forsamlingen til at grine.

Så satte hun gang i en nedtælling fra 10, men da forsamlingen råbte »nul«, skete der absolut ingenting, da elektronikken tilsyneladende svigtede, og derfor måtte de mange mennesker starte forfra med en ny nedtælling, inden juletræet endelig blev tændt.

Udover juletræet blev også julemøllen og den øvrige julebelysning i gågaderne tændt.

Se video af nisseoptoget her:
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?