19. april 2019
Sådan præsenteres hotel- og boligprojektet i lokalplanforslaget. Visualisering fra lokalplanforslaget
gallery icon

Se billedserie

Sådan præsenteres hotel- og boligprojektet i lokalplanforslaget. Visualisering fra lokalplanforslaget
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Forslag om hotelprojekt i syv etager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Forslag om hotelprojekt i syv etager
Hillerød - 02. oktober 2018 kl. 06:49
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forvaltningen i Hillerød Kommune har netop lagt sidste hånd på lokalplanforslaget, der skal bane vej for PFA Ejendommes projekt på Markedspladsen. Pensionsselskabet, som har købt Markedspladsen af Hillerød Kommune, vil opføre et hotel- og lejlighedsbyggeri i op til syv etager. Hotellet får 95 værelser, og udover hotellet, som bliver på 4000 etagemeter, vil PFA opføre 5000 m2 boliger og et supermarked på 1200 m2, samt en række mindre butikker, klinikker med mere på den nuværende Markedsplads. Lokalplanforslaget giver mulighed for alt dette. Nu skal byrådet tage stilling til, om lokalplanforslaget skal sendes i offentlig høring. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Politikere afviser hotelprojekt

Som en del af lokalplanforslaget er det undersøgt, hvordan hotellet vil kunne ses fra Frederiksborg Slot. Konklusionen er, at selv om det er en høj bebyggelse, PFA ønsker at opføre, vil man kun kunne se bygningen få steder af de offentligt tilgængelige dele af Frederiksborg Slot.

Forvaltningen vurderer, at man stadig vil kunne opleve slottet »forholdsvis upåvirket... (...) ... og uforstyrret af udefrakommende synspåvirkninger«, men erkender, at der vil være færre steder på slottet, hvor man vil være påvirket af »udefrakommende synspåvirkninger«, altså kunne se komplekset på Markedspladsen.

Man har også set på, hvor indblikket til Frederiksborg Slot påvirkes. På den strækning, hvor man i dag kan se slottet hen over Markedspladsen, vil indblikket til slottet forsvinde, men det er en begrænset strækning. Forvaltningen vurderer derfor, at »slottets rolle som kulturhistorie i Hillerød samlet set bevares, da der stadig bevares store dele af indblikket til slottet fra Slangerupgade, selvom indblik på en afgrænset strækning vil blive reduceret eller helt forsvinde«.

Ifølge lokalplanforslaget, er det med Kommuneplan 2017 muligt at bygge i op til fem etager i lokalplanområdet generelt. En mindre del af bebyggelsen på Markedspladsen vil kunne opføres i op til seks til syv etager, fremgår det.

arrow Drøftelser af lokalplan for nyt hotel udsat
01. november 2018 kl. 04:09 Opdateret: kl. 21:39
arrow Bygherre og arkitekt indkaldt til spørgerunde om hotel
05. oktober 2018 kl. 05:41 Opdateret: kl. 22:20
arrow Hotelprojekt vil presse trafikken
28. september 2018 kl. 08:48 Opdateret: kl. 17:42

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede