23. september 2021
Der var gang i malerrullerne og farverne, da omkring 100 elever fra Grundtvigs Højskole lørdag gik i gang med at lave »Wall of change« på gavlen af tennishallen i Hillerød. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der var gang i malerrullerne og farverne, da omkring 100 elever fra Grundtvigs Højskole lørdag gik i gang med at lave »Wall of change« på gavlen af tennishallen i Hillerød. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Elever satte farve på kæmpe kunstvæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Elever satte farve på kæmpe kunstvæg
Hillerød - 11. marts 2019 kl. 07:13
Af Anne-Mette Rasmussen

Omkring 100 højskoleelever satte i weekenden farve på Hillerød Tennishals gavl, der skal omdannes til det, de kalder »Wall of change«.

arrow Læs også: DEBAT: Den frie kunstvæg

Det har regnet hele lørdag formiddag. Virkelig meget. Men først på eftermiddagen er regnen endelig stoppet, og solen titter oven i købet frem. Så kun en smule forsinket kan cirka 100 elever kaste sig over malerbøtter, - dåser, -ruller og -pensler og gå i gang med at omdanne gavlen på Hillerød Tennishal til ét kæmpestort vægmaleri.

- Vi har været heldige med vindretningen. Væggen er tør, selvom det har regnet så meget, fordi det blæser den anden vej fra, siger Johan Hald, der er en af de unge bag projektet.

Han går på Grundtvigs Højskoles kursushold »Gør en forskel« og har sammen med seks andre kursister fået idéen til projektet, som Street-Lab også er involveret i.

Bøtterne og dåserne med maling står klar på græsset. Der er otte meter lange malerruller og desuden en lift, som skal hjælpe eleverne med at få rullerne og farverne til at nå helt op i toppen af gavlen.

- Shit, det er koldt, lyder det fra en af de unge gavlmalere, der er ved at iføre sig en hvid heldragt for ikke at få maling på tøjet. Mens makkeren ved siden af tilfreds konstaterer, at han er glad for, han har taget lange underhylere på i dag.

For selvom det er holdt op med at regne, rusker vinden stadig

Inden de unge går i gang med at male har de hørt et foredrag med street art-kunstneren Anders Reventlov, som også har sat dem ind i, hvordan de skal gribe malearbejdet på den otte en halv meter høje gavl an.

- Vi skal have malet hele baggrunden på Wall of change. Vi har en masser malerbøtter og malerruller. Der er en malerrulle i hver farve, og så tager man for eksempel den blå og fylder et stort, blåt felt ud på væggen. Vi skal udfylde farveflader, som grænser ind imod hinanden. Vi skal ikke male ind over hinandens falder, siger han og formaner om ikke at lave håndtryk eller kaste med maling, så der går børnehave i den.

- Det er et stort fælles projekt, og det er ikke noget problem, at man ikke har prøvet at male før, siger Johan Hald og kaster sig selv over den gule maling, som hurtigt breder sig i et asymmetrisk felt på gavlen.

Højskoleeleverne står kun for at male baggrunden. Når de er færdige går street art-kunstneren Miki Pau Otkjær i gang med et kæmpe stort billede af svenske Greta Thunberg, der er blevet verdenskendt for sin kamp for miljøet. Den kæmper hun blandt andet ved at strejke fra skole foran Rigsdagen i Stockholm hver fredag. Det gør hun under overskriften Fridays for future, som nu har bredt sig til mange andre byer i flere lande.

Billedet af Greta Thunberg suppleres med teksten »Save the planet now«.

Værket kommer til at få et stort publikum, for gavlen vender lige ud imod jernbanen. Og til maj, når træerne bag gavlen bliver fældet, får togpassagererne frit udsyn til højskoleelevernes og street art-kunstnerens kunstværk samt den svenske miljøaktivists budskab.

arrow Gaza-statements på kommunal væg skabte vrede blandt politikere
02. juni 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 14:56
arrow Street-Lab og højskole vil lave kæmpe kunstvæg
11. februar 2019 kl. 03:44 Opdateret: kl. 21:38
Stemmer du til kommunalvalget i år?