6. december 2020
Den Lille Færge blev mandag morgen hejst op på ladet af en lastbil og kørt i vinterhi på den gamle materielgård på Rønnevangsalle. Foto: Martin Warming
gallery icon

Se billedserie

Den Lille Færge blev mandag morgen hejst op på ladet af en lastbil og kørt i vinterhi på den gamle materielgård på Rønnevangsalle. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Den Lille Færge er kørt i vinterhi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Den Lille Færge er kørt i vinterhi

Færgen står nu lunt og trygt i sit vinterhi på den gamle materielgård

Opdateret 19. oktober 2020 kl. 08:46
Hillerød - 19. oktober 2020 kl. 07:53
Af Martin Warming

Den Lille Færge har sejlet sin sidste tur på Slotssøen. I hvert fald i år.

En flok skippere mødtes mandag morgen klokken 7 på Torvet for at hjælpe vognmanden med at få færgen sikkert op på ladet af lastbilen. Og alt gik heldigvis efter planen. Færgen blev forsigtigt løftet op af vandet og nænsomt sat på ladet uden at få en eneste skramme.

Nu står færgen, der er blevet lidt af et vartegn for Hillerød, lunt og trygt i sit vinterhi på den gamle materielgård på Rønnevangsalle, hvor skipperne kan gå og nusse om den, så den kan være fit for fight til en ny sæson næste år.

Færre gæster

Den Lille Færge sejler normalt fra midten af maj, men i år kom den først i gang i starten af juni på grund af corona.

"Sidste sæson mærkede vi en stigning i udenlandske gæster. Dem har der ikke været mange af i år. Vi har savnet de mange udenlandske gæster, som normalt besøger os om sommeren, og det har selvfølgelig påvirket omsætningen," har Niels Baggesen, der er bestyrende reder i Partrederiet Slotssøen, tidligere fortalt til Hillerød Posten.

Halv omsætning

Den Lille Færge har i løbet af en 'normal' sæson billetindtægter for cirka en halv million kroner, men det er kun blevet til knap halvdelen i år.

"Vi har tidligere haft gode år, så vi klarer os," lyder det beroligende fra Niels Baggesen.

Færgen indstillede sin faste rutesejlads i midten af september, men i sidste uge kom færgen på arbejde igen, da den genoptog sejladsen på grund af efterårsferien.

Den Lille Færge sejlede sin allersidste tur i år søndag eftermiddag, og i et par graders varme blev færgen mandag morgen hejst op af vandet og kørt i vinterhi.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?