2. juni 2020
Elever fra 9. klasse på Sophienborgskolen er her i færd med at male blå fisk ved en kloakrist. De blå fisk skal minde om, at der er separatkloakeret i området, og at vand, der løber i riste som denne, bliver ledt direkte ud i naturen og ikke kommer forbi rensningsanlægget først. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Elever fra 9. klasse på Sophienborgskolen er her i færd med at male blå fisk ved en kloakrist. De blå fisk skal minde om, at der er separatkloakeret i området, og at vand, der løber i riste som denne, bliver ledt direkte ud i naturen og ikke kommer forbi rensningsanlægget først. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Blå kloak-fisk skal beskytte miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Blå kloak-fisk skal beskytte miljøet
Hillerød - 03. maj 2019 kl. 05:27
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød: - Hvad laver I?, spørger en medarbejder på Sophienborg Plejecenter, da hun går forbi Aisha Rønn Shakour og Amalie Nikoline Larsen.

De går begge i 9. klasse på Sophienborgskolen og er i færd med at spraymale blå fisk ved områdets kloakker.

- Vi maler blå fisk, fortæller Amalie Nikoline Larsen, inden hun suppleres af elevernes naturfagslærer Jens Handest:

- Det er for at gøre opmærksom på, at kloakkerne her i området er separatkloakeret. Det betyder, at vandet herfra bliver ført direkte ud i naturen, og altså ikke kommer forbi rensningsanlægget først, som mange tror.

Skoleeleverne er udstyret med refleksveste, foldere, blå spraymaling, handsker og en fuldmagt fra politiet med sig, når de begiver sig ud for at male på områdets veje.

- Vi har denne her fuldmagt fra politiet og Hillerød Kommune med, så folk kan se, vi har lov til at gøre det, hvis de undrer sig, forklarer Jens Handest sine elever, inden han sender dem ud på gader og stræder i området.

- Vi gør selvfølgelig lidt kommunens arbejde ved at gøre det her, men vi får virkelig noget reel læring ud af det. Eleverne kommer ud i den virkelige verden, og de ser, at de har nogle handlemuligheder i forhold til miljøet, forklarer Jens Handest om projektet, som sker i samarbejde mellem Sophienborgskolen og Hillerød Kommune.

Kommunens tovholder på projektet, Cecilie Egerup, glæder sig over at se eleverne på arbejde.

- Det kan jo have en rigtig stor miljømæssig gevinst på sigt, for vi oplever altså ind i mellem udslip i vores vandløb, siger hun, mens Jens Handest supplerer:

- Det handler jo om, at hvis man skal vaske sin bil, så skal man tænke over, at man ikke skal gøre det her, hvor al sæbevandet løber direkte ned i kloakken og ud i vores vandløb og søer. På denne her måde kan vi være med til at gøre opmærksom på det og få folk til at overveje og køre hen til en vaskeplads i stedet for at gøre det på villavejen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?