23. september 2020
25 års jubilaren var i strålende humør, da han i går blev fejret med en stor reception i bladhuset i Slotsgade, hvor over 100 gæster deltog. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

25 års jubilaren var i strålende humør, da han i går blev fejret med en stor reception i bladhuset i Slotsgade, hvor over 100 gæster deltog. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Afholdt chefredaktør blev fejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Afholdt chefredaktør blev fejret
Hillerød - 16. januar 2020 kl. 06:08
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gratulanterne måtte stille sig i kø, da Palle Høj, chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis, onsdag eftermiddag fejrede 25 års jubilæum på avisen med en stor reception i bladhuset i Slotsgade.

Blandt de mange gæster var tidligere og nuværende kolleger fra hele Sjællandske Medier-koncernen, politikere fra Folketinget og Hillerøds byråd, bekendte fra erhvervslivet og nye kolleger fra det tidligere Politikens Lokalaviser, som Sjællandske Medier nu ejer. Også Birger Kristensen, der i 1992 var lokalredaktør på redaktionen i Frederikssund, hvor Palle Høj var i praktik, var til stede ved receptionen.

I 1994 blev Palle Høj ansat som lokalredaktør på redaktionen i Hillerød, og siden har store dele af hans liv kredset om lokaljournalistikken i Nordsjælland, hvilket ansvarshavende chefredaktør for Sjællandske Medier, Bente Johannessen, også kom ind på i sin tale.

Imellem meninger og menneskeskæbner

- Dit valg blev avisernes verden af kontante nyheder, meninger og holdninger og spændende menneskeskæbner. Det var præcis de ord, du bød ind med, da du tilbage i 1994 søgte stillingen som lokalredaktør i Hillerød, og det er det, der har fyldt siden. Herunder en fast målsætning om, at læserne ikke må falde i søvn, når de sidder med avisen. Det kunne de gøre foran fjernsynet, skrev du.

- Personligt ville jeg ønske, at du havde lidt mere tid til at skrive interviews og portrætter, for de løfter altid alle vores udgaver. Men også, når du ikke skriver, så lyser din kærlighed til journalistikken ud af dig og ud af Frederiksborg Amts Avis, sagde Bente Johannessen og fortsatte:

- Jeg tror, at dine bedste dage er, når du hjælper en journalist med at få den helt rigtige vinkel på en historie, få koblet de rigtige kilder på og få fremhævet de rigtige ting. Og så er du i virkeligheden nok først helt tilfreds, når du hører, at den bliver citeret i Københavns Radio og gerne i medierne landet over. Det er din ære, at Frederiksborg Amts Avis er så hyppigt og bredt citeret, som avisen er. Det er et resultat af den kultur, du har skabt, og den journalistiske indsats, som du nurser hver eneste dag, sagde hun.

Tillykke på rim og vers

Også avisens medarbejdere underholdte ved receptionen med både tale på rim og vers samt en sang. Blandt gaverne fra medarbejderne var en hawaiiskjorte, for chefen går dagligt på arbejde iført en sådan om sommeren.

Palle Høj takkede alle for både ord og indsats.

- Jeg kan se, at der imellem husets medarbejdere også er folk udefra, og det ser jeg som et godt tegn, selvom man ikke kan være venner med alle, sagde Palle Høj med henvisning til, at det var dét, Birger Kristensen havde lært ham i 1992.

I morgen er der atter en avis

- Til medarbejderne på Frederiksborg Amts Avis vil jeg også sige tak. Det havde ikke været muligt uden jer. Vi er ét hold, og vi gør, hvad vi kan for at spille hinanden gode i hverdagen. Det lykkes ofte men ikke altid, for sådan er livet, men så er der heldigvis en ny avis i morgen, sagde Palle Høj, der også takkede sin kone gennem 25 år, Henriette.

Har debatten om sexisme taget overhånd?