18. september 2021
De unge var virkelig med til at gøre valgmødet i Østhuset interessant og spændende. Debatten udspandt sig både i ord og i SMS.
gallery icon

Se billedserie

De unge var virkelig med til at gøre valgmødet i Østhuset interessant og spændende. Debatten udspandt sig både i ord og i SMS.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Unge i øst har meninger og vil stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Unge i øst har meninger og vil stemme
Opdateret 23. oktober 2013 kl. 10:46
Hillerød - 23. oktober 2013 kl. 06:00
Af Maja Vindelev

Hillerød Øst: Ved sidste kommunalvalg stemte kun en tredjedel af nydanskerne, mens kun halvdelen af de unge førstegangsvælgere fandt vej til de kommunale stemmeurner. Det har foreningen YouGlobe og Integrationsministeriet besluttet sig at gøre noget ved, og den landsdækkende kampagne var tirsdag aften nået til Østhuset, hvortil en del unge fra området havde fundet vej, sammen med enkelt ældre og fire politikere.

arrow Læs også: Spændende valgmøde for unge

Det var bestemt ikke et valgmøde i gængs forstand, for det handlede ikke så meget om, hvem man skulle stemme på, men mere om, at man skal stemme. Mødet fulgte et fastlagt skema, hvor Martin - efternavnet kom aldrig på banen - fra YouGlobe veloplagt styrede både publikum og politikere gennem en række dilemmaer, som man skulle debattere og tage stilling til.

Det var en forrygende idé, for det gav både anledning for politikerne til at komme med deres synspunkter, men i kort form, og åbnede også op for en debat, hvor rigtig mange af de unge deltog, både med mundtlige kommentarer, men også kommentarer som SMS'er, der blev vist på en storskærm. Da Avisens udsendte efter godt halvanden time var nødt til at forlade mødet, var man nået frem til det tredje af fire dilemmaer, debatten gik livligt for sig, og ingen havde vist lige tænkt på, at nu skulle det til at slutte.

Synes du, at kommunen er der for dig?