22. marts 2019
Lisa Ekdahl passede godt ind i Posens rammer. Foto: André Andersen
gallery icon

Se billedserie

Lisa Ekdahl passede godt ind i Posens rammer. Foto: André Andersen
Foto: André Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Lisa Ekdahl og Carl Emil lukkede op for posen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Lisa Ekdahl og Carl Emil lukkede op for posen
Hillerød - 23. juni 2018 kl. 05:53
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag aften viste Posen med Lisa Ekdahl og Carl Emil, at græsområdet ved Slotssøen er et ideelt sted til at afholde hyggelige sommerkoncerter, hvor publikum efter svensk forbillede kan nyde musikken og hinandens selskab i de lange, lyse aftener. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Hvad og hvor er Posen?« De spørgsmål fik Klaverfabrikken, arrangøren af koncerten fredag aften med den svenske sanger Lisa Ekdahl og den danske singer-songwriter Carl Emil, igen og igen forud for koncerten. De to sidste af de 1600 billetter var blevet solgt fredag morgen, og selvom mange fra Hillerød og omegn havde sikret sig billet til Lisa Ekdahls eneste koncert i Danmark i år, så var der billetkøbere fra hele landet, og også fra Sverige, oplyser Klaverfabrikkens daglige leder, Jens Jepsen.

- Det var ikke nødvendigvis nogen, der kendte Klaverfabrikken eller kulturlivet i Hillerød i forvejen. Vi har fundet ud af, at det, at det hedder Posen er en meget lokal ting. Vi har virkelig forklaret mange, hvor det ligger, siger Jens Jepsen.

Slår man »Posen, Hillerød« op på Krak eller på Google Maps, får man da heller ikke nogen resultater.

Men gæsterne fandt vej, og de 1600 solgte billetter viste sig at være et ganske passende antal. For der var absolut ikke nogen masen, men en særdeles hyggelig stemning, der yderligere blev løftet af et behageligt lydniveau fra højttalerne. På hele skråningen foran scenen sad folk ned på græsset på medbragte tæpper. Bag dem stod rækker af folk, og igen bag dem sad folk ved borde med bænke.

- Lisa Ekdahl er ikke en koncert, hvor der skal stå fire mennesker pr. kvadratmeter. Vi har sat kapaciteten efter, at alle publikummer skal have en god oplevelse, forklarer Jens Jepsen.

Han fortæller, at det her er en koncerttype, man meget har i Sverige.

Og publikum så ud til at nyde det. Her var enkelte børn, en del unge, men ellers var det en tydelig voksen-koncert. Her var festival-stemning, på det aflukkede område, hvor Søstien i begge sider var spærret med hegn, folk gik i pendulfart til baren efter fadøl, og der var madboder til de sultne. I baggrunden var Den Lille Færge »parkeret« på Slotssøen med udkig til pladsen og ved søbredden sad et par i en robåd.

- I er det smukkeste syn længe, og I har tæpper og det hele, roste Carl Emil publikum.

Han fortalte, at han havde måttet grave dybt efter sange til »denne smukke sommeraften«, da de fleste af hans sange ellers er lidt mørke. Men hans rolige stil alene på scenen var en fin optakt til Lisa Ekdahls ofte mere livlige musik. Som fx »Skäl Att vara Motvalls«, som en enkelt kvinde blandt publikum rejste sig op og dansede til. Det lykkedes hende ikke at få flere op, men hun blev positivt bemærket af den svenske sangerinde.

Dobbeltkoncerten med Lisa Ekdahl og Carl Emil på Posen er tænkt som en mulig ny tradition for Klaverfabrikken. 80 frivillige fra Klaverfabrikken havde hjulpet med til, at koncerten kunne lade sig gøre.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede