21. juni 2021
Norske Kyrre Lee skyder fra den rullende platform. Foto: Chris Jonkers
gallery icon

Se billedserie

Norske Kyrre Lee skyder fra den rullende platform. Foto: Chris Jonkers
Foto: studio BOJO
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Alverdens skytter udfordret i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Alverdens skytter udfordret i Hillerød
Hillerød - 28. juli 2018 kl. 05:51
Af Tore G. C. Rich

Skydning: Den årlige skydekonkurrence Rooster Mountain, der disse dage finder sted i Hillerød, er blandt de mest populære i Europa. Skytter fra hele verden vil prøve de vilde baner her. Og publikummer er velkomne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I 12 dage har formand Claus Henneberg og andre frivillige fra foreningen Sportsskytter i Nordsjælland sat store og små træstykker og plader af træ sammen med jernskinner, snore og knapper for at bygge en 19 baner stor skydekonkurrencer med sindrige prøvelser.

Rooster Mountain hedder skydekonkurrencen, opkaldt efter Hanebjerg Skyttecenter på Hanebjergvej 6, hvor stævnet finder sted. Rooster Mountain har i New York været nævnt som en af de tre bedste skydekonkurrencer i Europa, oplyser arrangørerne, og lige som de andre populære konkurrencer i Europas top fem blev den udsolgt på under fem minutter.

Indtil på torsdag er her 406 skytter fra USA, adskillige lande i Europa og Hviderusland.

De seneste godt 20 år er der hvert år blevet afholdt IPSC-konkurrencer i Hillerød Kommune. IPSC er en skydekonkurrence, hvor deltagerne på tid skal bevæge sig gennem 19 baner med forskellige forhindringer. Undervejs skal de forsøge at ramme plet på opstillede mål på tid.

Hver år skal være eneste bane være unik, arrangørerne må hverken genbruge en bane fra et tidligere år eller kopiere en bane fra en anden konkurrence.

Udstyret med beskyttelsesudstyr i form af ørepropper og solbriller bevæger vi os en lille gruppe ned langs banerne på de store åbne græsområder. Undervejs hilser tyskere, nordmænd og folk med andre nationaliteter på os og smiler. Stemningen er hyggelig og rar.

En mand starter bane 8 ved at hive i en snor, så en støttestok vælter og tyngdekraften får en stor træplade med to huller i til at vippe op og ned. På den anden side af forhindringen står seks skydeskiver, og det er nu mandens opgave hurtigst muligt at ramme dem så præcist som muligt ved at skyde gennem hullerne i den vippende træplade.

På den anden side lægger nordmanden Kyrre Lee sig op på en platform af træ på bane 11. Platformen står på to skinner, og når Kyrre Lee er klar, skal han trykke på en stor rød knap. Så suser platformen flere meter lavt hen over græsset. Imens skal han ramme 11 mål med sin pistol.

- Det er kun Claus i hele verden, som tegner og bygger sådan noget her, så det fungerer. Han er en af verdens bedste »stage designere«, roser Kyrre Lee, der selv er regional director med ansvar for sporten i Norge.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?