10. april 2021
2500 unge fra otte uddannelsesinstitutioner i Hillerød deltog fredag i løbet Studiestart på Torvet, i Slotsgade og rundt om Slotssøen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

2500 unge fra otte uddannelsesinstitutioner i Hillerød deltog fredag i løbet Studiestart på Torvet, i Slotsgade og rundt om Slotssøen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: 2500 unge til løbende Studiestart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: 2500 unge til løbende Studiestart
Hillerød - 08. september 2017 kl. 13:46
Af Tore G. C. Rich

Butiksansatte og kunder stod fredag eftermiddag forventningsfulde i Slotsgade, der pænt var pyntet med flagalle, og ventede på, at 2500 studerende fra otte uddannelsesinstitutioner i Hillerød skulle løbe gennem gågaden.

Fredag var der nemlig, for tredje år i træk, Studiestart, hvor de nye elever med start fra Torvet løber gennem Slotsgade og rundt om Slotssøen og på den måde får en velkomst til Hillerød, hvor ikke alle kommer fra.

Inden start var Torvet fyldt af de mange deltagere fra søen til Helsingørsgade og til start ud mod Slotsgade.

- God tur, nyd det. Så har I weekend bagefter, sagde borgmester Dorte Meldgaard (K), inden hun med pistol skød løbet i gang.

Enkelte grupper i ens trøjer strøg af sted i fuld fart, men hurtigt sagtnede den store klump af unge mennesker farten, således at de fleste i et roligt tempo gik over startlinjen, flere med en paraply i hånden til at skærme sig mod den lette regn.

Følgende uddannelser deltog: Hillerød Handelsskole og Hillerød Handelsgymnasium, KNord, Erhvervsskolen Nordsjælland, EUD og Teknisk Gymnasium, Frederiksborg Gymnasium og HF, HF & VUC Nordsjælland, SOPU Nordsjælland, Cphbusiness Laboratorie og miljø, Professionshøjskolen UCC og HUC 10. klasseskolen.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?