20. april 2019
MTB-ryttere i smukke omgivelser under søndagens løb. Foto: ASA Foto
gallery icon

Se billedserie

MTB-ryttere i smukke omgivelser under søndagens løb. Foto: ASA Foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne fra MTB-klassiker: Sol og kys i målområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne fra MTB-klassiker: Sol og kys i målområdet
Hillerød - 24. september 2018 kl. 00:10
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overalt i bymidten var mountainbikes og cykelryttere i tætsiddende lycra og klaprende cykelsko søndag en del af gadebilledet. Fra før starten gik klokken ni til ud på eftermiddagen, da de sidste ryttere var kommet i mål, prægede deltagerne i det 24. Merida MTB Marathon bymidten.

arrow Læs også: Se alle billederne: 1000 ryttere sendt af sted på historisk MTB-løb

De mere end 1000 deltagere i Danmarks største og længste motions-mountainbikeløb blev sendt ud på de fire forskellige ruter i strålende solskin og en snert af kulde i luften. Og der var da også en rigtig god stemning i startområdet, hvorfra de mange ryttere blev sendt af sted i hold afstemt efter lokalbanens afgange fra Slotspavillonen.

- Imens vi venter, kan man jo lige vende sig og ønske sidemanden en god tur. Og giv også gerne de 120 frivillige, der gør løbet her muligt, et smil og et vink undervejs på ruten, sagde speaker Jens Jepsen, der guidede både ryttere og tilskuere igennem ventetiden, indtil feltet blev sendt forbi Frederiksborg Slot og ud i Gribskov på den solrige og kolde søndag morgen.

Den gode stemning var intakt i målområdet, hvor deltagerne kunne nyde et varmt måltid mad og en kold, alkoholfri øl efter endte strabadser.

- Det har været et super godt arrangement, og ruten var dejlig tør. Man kunne i hvert fald ikke se, det havde regnet i går, sagde Tomas Bisgaard fra Frederikssund.

Han stod ved målstregen sammen med sin kammerat Christian Nielsen og ventede på tredjemanden Lars Jensen, der endnu ikke var kommet i mål.

- Ja, det var en super rute, og vejret var perfekt. Det var ikke for varmt og ikke for koldt. Måske lige på nær da vi stod og ventede på at blive sendt af sted, sagde Christian Nielsen.

I det samme fik de to selskab af Lars Jensen, der måtte lægge ører til drillerier om punktering, da han trillede ind over målstregen.

Arrangørerne kan altså glæde sig over et flot arrangement. Det til trods for at de aftenen inden løbet fik ekstra travlt. Da indløb der nemlig meldinger om, at ruteopsætningen i Hillerød øst var blevet saboteret.

- Det giver ekstra arbejde og kan i værste fald sende rytterne væk fra den rute, som er godkendt af politiet og kommunen. Det er tarveligt og uacceptabelt, når man prøver at skabe noget godt for motionister, siger Henrik Henriksen.

Han er formand for Klub MTB Marathon, der arrangerer mountainbike-klassikeren, som næste år kan fejre 25 års fødselsdag.

Klubben kunne i år i øvrigt glæde sig over hjemmebanesejr på 103 kilometerruten, da Rene Larsen fra netop Klub MTB Marathon kom først over stregen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede