26. marts 2019
Poul Jensen viser blandt andet sine dåser og bøjler frem. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Poul Jensen viser blandt andet sine dåser og bøjler frem. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samlerne mødes igen på stor messe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samlerne mødes igen på stor messe
Hillerød - 16. oktober 2018 kl. 22:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den Nordsjællandske Samlerdag er blevet større end nogensinde, når den afholdes i FrederiksborgCentret på søndag den 21. oktober klokken 10.00-16.00

Samlermessen arrangeres af FrederiksborgCentret og Hillerød Philatelistklub og åbner dørene for nørder, samlere og andet godtfolk, når næsten 100 stande byder gæsterne velkommen.

Det er fjerde år, at messen holdes. Der kan købes, sælges og byttes, og man kan få sine effekter vurderet af de mange inkarnerede samlere og professionelle handlere, ligesom der er flere meget spændende og særlige udstillinger af samlerting.

Militær, porcelæn og legetøj
Området med at samle militærting er meget stort i Nordsjælland, og det afspejler sig også i at en hel del stande har fokus på dette på den ene eller anden måde - nogle har uniformer, andre kasketter og hjelme og igen andre militærmærker og medaljer. Der er ligeledes mange stande med frimærker, postkort og mønter.

At samle postkort er et område i udvikling. Der er rigtig stor interesse for postkortene, og derfor kan prisen for det rette postkort ryge i vejret på auktioner. Har du postkort liggende i skuffen, så tag dem gerne med. Der er flere der gerne vurderer - og som også gerne giver dig et købstilbud.

Et andet særligt område er porcelæn og glasbesætninger. Dette introducerede vi særligt forrige år, og det med stor succes, udtaler arrangøren Kennet Helmer-Jensen, og fortsætter: Hvor det at have et fint porcelænsstel måske før i tiden var sådan, at det fine stel stod hengemt i et skab, og kun blev taget frem til særlige lejligheder, er det nu sådan at mange anvender det dagligt og nyder synet af det i dagligdagen. Der sælges også store samlinger af både reklame-glas og glas fra danske glasværker. Her er der muligheder for fund til billige penge.

Men herudover at der også "alt muligt andet", så som stande med antikt legetøj, model-biler, gamle lp-plader, bryggerieffekter, gamle skilte, plakater, effekter fra beredskabet, tegneserier, receptkuverter, kaffedåser og meget, meget andet. Og i år er der også særligt fokus på skilte og plakater som er rigt ophængt i flere af de helt store stande.

De samlernes klenodier
Det er samtidig lykkedes at få flere samlere til at vise deres store samlinger frem til Samlerdagen; Poul Jensen fra Odense viser flere elementer af sine samlinger, blandt andet sin samling af træbøjler med reklametryk. Endvidere viser porcelænssamleren Søs Jensen fra Hillerød nogle af de mere specielle dele fra mågestellet. Mågestellet blev i 50'erne defineret som værende Danmarks nationalstel og har fået rigtig mange samlere gennem de seneste år.

- Kærligheden til mågestellet har jeg altid haft. Min mormor havde stellet, og der blev det kun brugt ved helt særlige lejligheder. Da min mand og jeg så havde kobberbryllup fik vi min mormors stel - og dér blev mit samlergén aktiveret. Til samlerdagen udstiller jeg nogle af mine yndlingsmåger, nogle af de helt tidligste dele, som tydeligt viser porcelænsmaleren Fanny Gardes tanker om, hvordan en måge skulle males, fortsætter Søs Jensen i en pressemeddelelse.

Søs Jensen har også ladet sine kreative evner få frit løb inspireret af porcelænet. Hun har blandt andet lavet juletræsophæng, smykker og andre kreative ting af procelænsskår eller med afsæt i porcelænets detaljer.

Derudover viser Niels Hertz nogle af sine modelbiler og modelsporvogne. Typisk ting, som han selv har bygget op eller ombygget.

Udover køretøjer i miniputstørrelsen vises der også flere gamle biler og motorcyker, bl. a. to Nimbus-motorcykler; en fra 1939, der havde henstået som 4 kasser gammelt jern i over 40 år, samt en fra 1952, der bl. a. har medvirket i filmen "9. April".

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede