20. januar 2019
I 2014 fik Hillerød med Salto et nyt tilbud til gravide og forældre på barsel. Det var jordemoder og daglig leder Ditte Aagaard (th.), der fik ideen til familieaktivitetshuset, der nu er klar til at flytte til Støberihallen. Foto: Lars Skov
gallery icon

Se billedserie

I 2014 fik Hillerød med Salto et nyt tilbud til gravide og forældre på barsel. Det var jordemoder og daglig leder Ditte Aagaard (th.), der fik ideen til familieaktivitetshuset, der nu er klar til at flytte til Støberihallen. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Saltos familieaktiviteter flytter ind til musikskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Saltos familieaktiviteter flytter ind til musikskolen
Hillerød - 30. januar 2018 kl. 05:51
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Familieaktivitetshuset Salto flytter i uge otte fra lokalerne på 3. sal i Markedsstræde til Støberihallen. Samtidig genopliver Salto Cafe Smedjen, som bliver en socialøkonomisk virksomhed, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Eventyret for den selvstændige aftenskole Salto begyndte i 2014 med aftenskolekurser i Frivilligcentret, hvor gravide kunne melde sig til hold med yoga, og nybagte forældre kunne melde sig til efterfødselstræning med baby og rytmik og motorik for babyer.

I december 2016 flyttede Salto til Markedsstræde 12, 3. sal, hvor holdene blandt andet blev udvidet til også at omfatte 1-5-årige, og i marts 2017 kom en cafe til. Og nu er konceptet klar til atter at udvide og flytte.

Sammen med Hillerød Musikskole og Hillerød Kommunes forvaltning har Salto nemlig drøftet muligheden for at indgå i et partnerskab, hvor Salto gratis, som følge af Folkeoplysningsloven, låner lokaler i Støberihallen til Saltos undervisningsvirksomhed, og samtidig lejer sig ind i Smedjen for der at drive café som socialøkonomisk virksomhed.

Aftalen indbringer kommunen 80.000 kroner i husleje om året, og indtil videre har politikerne i økonomiudvalget enstemmigt godkendt forslaget, med bemærkning om at lejeaftalen ikke må forringe aftalen for de eksisterende brugere. Sagen skal endeligt godkendes i byrådet 31. januar.

- Vi tør ikke tro på, hvor fedt det er. Vi synes, det er en anerkendelse, at Hillerød Kommune tror på, at vi kan noget, som ikke er andre steder, siger Ditte Aagaard, der er jordemoder og daglig leder af Salto.

Det var Ditte Aagaard, der oprindeligt fik ideen til aftenskolen. Hun glæder sig over den kommende placering midt i byen og for muligheden for at drive Cafe Smedjen, der pt. ikke er i brug, som en socialøkonomisk cafe, hvor overskuddet reinvesteres i foreningen.

Som socialøkonomisk virksomhed kan cafeen modtage sårbare unge, fx fædre og mødre, og give dem en arbejdshverdag, hvor de varetager opgaver i cafeen og møder mange forskellige slags familier. Her påpeger forvaltningen, at Salto allerede har positiv erfaring med en praktikant henvist af jobcenteret, som man er i dialog med omkring fortsættelse af samarbejdet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk