21. februar 2020
Louise Rønne Green (stående yderst til venstre) og Ditte Aagaard (stående yderst til højre) modtog i går Hillerød Kommunes FrivilligSocialpris for deres arbejde med Salto. Foto: Allan Nørregaard
Louise Rønne Green (stående yderst til venstre) og Ditte Aagaard (stående yderst til højre) modtog i går Hillerød Kommunes FrivilligSocialpris for deres arbejde med Salto. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Salto fik årets FrivilligSocialpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salto fik årets FrivilligSocialpris
Hillerød - 27. september 2019 kl. 19:33
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ditte Aagaard og Louise Rønne Green modtog fredag aften Hillerød Kommunes FrivilligSocialpris for deres arbejde med Salto, et fællesskab for mødre, fædre og børn med base i Støberihallen.

arrow Læs også: Salto slog dørene op

Prisen blev uddelt i forbindelse med Frivillig Fredag i netop Støberihallen, og det var borgmester Kirsten Jensen, der overrakte de to vindere prisen.

- I inviterer småbørnsfamilier, ventende og barslende mødre og fædre, dem som synes forældreskab er enkelt, dem som synes, at forældreskab måtte være enkelt, dem som er usikre og bange for, om de gør det godt nok, og forældre i sårbare positioner, sagde borgmester Kirsten Jensen (S) blandt andet.

- Man skal kunne dele det, man har, kan og ved, lytte til hinanden og blive taget imod, som den man er. I skaber rammen om et fællesskab for børn og forældre med et element af leg, bevægelse, musik eller blot en kop kaffe, som I serverer med et smil, fortsatte hun.

Salto opstod som forening i 2014 og er hovedsageligt båret af frivillige kræfter. Foreningen tilbyder forskelige hold og aktiviteter for både gravide, barslende, småbørnsforældre og ikke mindst børn, og sidste år flyttede Salto ind i Støberihallen, hvor den familievenlige cafe SALTOs køkken blev åbnet. Cafeen er åben for alle i hverdagene mellem klokken 9 og 14.

Nærvær og tro på andre

I indstillingen står blandt andet »I har nærvær og tro på andre mennesker og I har altid tid til en snak, et smil, eller et knus. Ditte og Louise gør SALTO til er rart sted at komme for store og små. Og på den måde skaber de både konkrete aktiviteter, fysiske rammer og en stemning af fællesskab, hvor man i sit eget tempo kan få inspiration til at udvikle sig i sit familieliv«.

Kirsten Jensen nævnte i sin tale også, at hun glæder sig til at følge arbejdet med Salto i fremtiden.

- I arbejder i et krydsfelt mellem civilsamfund og erhvervsliv, og mellem det vi kalder det frivillige sociale område og folkeoplysningsområdet. I driver aftenskole, café som socialøkonomisk virksomhed, er kuvøse for sociale iværksættere og eksperimenterer med f.eks. barselslaboratoriet. SALTO er lidt af en hybrid - som går på tværs af den måde, vi er vant til at tænke på og dele verden og organisationer op på«.

Ditte Aagaard, der er uddannet jordmoder og for fem år siden stiftede Salto, er glad for prisen.

- Det er anerkendelse og vel også noget , der gør, at flere hører om os. Der er mange, der ikke kender os stadigvæk, og vi vil også gerne ud til flere - især bedsteforældrene, sagde Ditte Aagaard til avisen.

Behovet var der

Hun glæder sig over ordene i indstillingen.

- Det er netop det, vi gerne vil have ud. Det handler om værdierne. Det er ikke et sted, vi har startet for at have en cafe eller nogle hold og tjene en masse penge. Det var et sted, der var behov for og et ønske om lave et sted for »midtergruppen« og ikke altid kun for de udsatte. Man undervurderer tit, hvad det betyder at have det godt og trives og mødes med andre. Det er lidt uformelt, man får skuldrene ned, og der er mange, der er blevet venner igennem Salto, sagde hun.

Præmien er et kunstværk lavet af den lokale kunstner Louise Lagoni, blomster og 2000 kroner.

arrow Saltos familieaktiviteter flytter ind til musikskolen
30. januar 2018 kl. 05:51 Opdateret: kl. 22:39
arrow Salto vinder Aftenskolernes Pris
15. august 2015 kl. 07:26 Opdateret: kl. 22:36