21. oktober 2018
Huset har længe stået med et halvt tegltag og et helvt stråtag, men nu skal det være slut. Miljø- og Teknikudvalget giver ejerne dispensation, så de kan fortsætte udskiftningen til tegltag. Foto: Allan Nørregaard
Huset har længe stået med et halvt tegltag og et helvt stråtag, men nu skal det være slut. Miljø- og Teknikudvalget giver ejerne dispensation, så de kan fortsætte udskiftningen til tegltag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sag om stråtag får dispensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sag om stråtag får dispensation
Hillerød - 07. december 2017 kl. 05:50
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ejer af et hus i Lille Lyngby ved Hillerød kan nu fortsætte sin udskiftning fra stråtag til tegltag, da Miljø- og Teknikudvalget tirsdag gav dispensation i sagen.

arrow Læs også: Naboer holdt ude i sag om tag

Frederiksborg Amts Avis omtalte sagen i sidste uge, hvor huset stod med et halv stråtag og et halvt tegltag i et område, hvor lokalplanen ellers siger, at alle huse skal være med stråtag.

- Vi har givet dispensation, fordi vi ikke mener, at det ændrer noget væsentligt i området, at ejeren af netop dét hus skifter taget ud med tegl, siger Tue Tortzen (Fælleslisten).

Der er i alt syv personer, som har indsendt deres kommentar til sagen i forbindelse med nabohøringen. En af dem, som er imod ændringen, er Søren Kyed, som er beboer og suppleant i Lille Lyngby Laugsråd.

- Jeg er ked af, at der ændres på landsbyens udtryk. Flowet, vi har med stråtækte huse, ændres. Det handler ikke om ejerne af huset, det handler om kommunens behandling af sagen, som er gået helt galt fra starten, siger Søren Kyed, som fremover ønsker, at Laugsrådet og naboer orienteres ved større ændringer.

I sit høringsbrev forklarer han ulempen ved at ændre på lokalplanens principper. Han skriver blandt andet:

»Hvis vi også havde søgt om tegltag og fået dispensation, havde landsbyen helt mistet sit særegne udtryk og sammenhæng [...] Ll. Lyngby er præget af små og bevaringsværdige stråtækte huse, som er grupperet omkring Ll. Lyngby Kirke. Huset er et ud af otte sådanne smukke, stråtækte, bevaringsværdige bygninger [...].«

Det er der flere naboer, som bakker op om i deres høringssvar. Ud af de syv høringssvar, så er tre imod ændringen til tegltag, to er for ændringen, og to er for ændringen, fordi de mener, det er for sent at stemme imod nu.

Både Søren Kyed og Lars Drejer, som også er beboer i byen, er bekymret for landsbyens fremtid.

- Hvis de kan give en dispensation nu, så kan andre der søger vel også få en dispensation, og så ryger hele princippet i vores lokalplan. Hensigten er jo at bevare idyllen, siger Lars Drejer.

Frederiksborg Amts Avis har forgæves forsøgt at få kontant til ejeren af huset.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk