20. oktober 2019
Børnehaver og vuggestuer vil i fremtiden kunne komme på Skævinge Bibliotek torsdag formiddag. Foto: Thomas Arnbo
Børnehaver og vuggestuer vil i fremtiden kunne komme på Skævinge Bibliotek torsdag formiddag. Foto: Thomas Arnbo
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan rammer biblioteksbesparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan rammer biblioteksbesparelser
Hillerød - 07. december 2018 kl. 10:20
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremover vil der ikke være hjælp at hente på Skævinge Bibliotek lørdag formiddag.

I budgetforliget, der blev indgået i september, blev det besluttet at, bibliotekerne skal spare 349.000 kroner hvert år de næste fire år. Det får en betydning for bibliotekernes personale, og derfor reduceres bemandingen på både biblioteket i Skævinge og på hovedbiblioteket i Christiansgade.

Betjeningstiden på hovedbiblioteket i Christiansgade vil være de samme, men med mindre bemanding. Betjeningstiden på Skævinge Bibliotek ændres og reduceres med en time om ugen, så betjeningen klokken 10-14 om lørdagen ændres til betjening klokken 9-12 om torsdagen. Bibliotekernes åbningstider vil uændret være alle årets dage klokken 7-22.

Forvaltningen skriver i deres oplæg til politikerne, der skal godkende ændringerne, at ophøret af lørdagsbetjening på Skævinge Bibliotek er en serviceforringelse for borgere, som benytter biblioteket om lørdagen. I januar til september 2018 var der gennemsnitligt 69 besøgende pr. lørdag på Skævinge Bibliotek, hvilket i gennemsnit er den tredje mest besøgte dag på ugen.

Omvendt er ændringen en væsentlig serviceforbedring for skoler og dagtilbud i området. Torsdagsbetjening mellem klokken 9 og 12 gør det muligt at tilbyde skolerne i lokalområdet biblioteksbesøg i skoletiden, hvor eleverne kan få hjælp til deres skoleopgaver eller andet.

- Det er en udfordring for flere af de dagtilbud, som besøger biblioteket om formiddagen, at de ikke kan få hjælp. Den her besparelse vil ramme børnefamilier, som godt vil have betjening om lørdagen, men det vil være en forbedring for dagtilbuddene i hverdagene, sagde bibliotekchef Stine Holmstrøm Have tilbage i september her i avisen.

På sigt vil biblioteket undersøge mulighederne for at engagere frivillige i Skævinge, som i samarbejde med bibliotekspersonale kan være med til at igangsætte aktiviteter for eksempelvis børnefamilier et par gange om året.

Den ændrede betjening og bemanding på bibliotekerne blev onsdag godkendt i Kultur- og Fritidsudvalget og skal også behandles i Økonomiudvalget og Byrådet senere på måneden.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede