21. oktober 2021
I 2010 købte Hillerød Forsyning ejendommen på Ægirsvej 4 af Hillerød Kommune. Nu er ejendommen på vej tilbage i kommunale hænder, og skal være Mastondonternes hus.
I 2010 købte Hillerød Forsyning ejendommen på Ægirsvej 4 af Hillerød Kommune. Nu er ejendommen på vej tilbage i kommunale hænder, og skal være Mastondonternes hus.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan kan teatertrup flytte ind i forsyningshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sådan kan teatertrup flytte ind i forsyningshus

Hillerød Kommune køber Hillerød Forsynings gamle domicil til Mastodonterne - selv om der faktisk kun var sat penge af til at leje end bygning til teatertruppen.

Hillerød - 20. maj 2021 kl. 19:39
Af Janne Mulvad

Selv om der ikke var penge til at købe et hus til Mastodonterne, da der blev lagt budget i september sidste år, er det alligevel lykkedes Hillerød Kommune at købe ejendommen Ægirsvej 4 i Hillerød til teatertruppen.

arrow Læs også: Mastodonterne indvier nye lokaler med en nyfortolkning af Pinocchio

Det oplyser Hillerød Kommune nu i en pressemeddelelse.

Den 1080 kvadratmeter store ejendom har frem til 2018 huset Hillerød Forsynings administration, og har været til salg siden forsyningen flyttede ud på Solrødgård. Hillerød Forsyning forsøgte sidste år at få tilladelse til at indrette boliger i ejendommen med henblik på udlejning gennem den hollandske virksomhed Camelot Europe, som har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder med at udnytte tomme bygninger som Hillerød Forsynings forladte domicil. Men kommunen gav afslag på at bruge ejendommen til boliger, og ejendommen har siden været til salg.

Netop denne ejendom har Mastodonterne tidligere udset sig som ideel til deres aktiviteter

- Vi er så glade for, at vi nu har fast tag over hovedet igen, og vi glæder os til at komme i gang med at indrette os i de nye flotte omgivelser. Når vi er kommet godt på plads, kan vi igen bruge vores kræfter på at gøre det, vi brænder for, nemlig at skabe teater og familiemusicals i verdensklasse for Hillerøds - og omegnens - borgere, siger Steen Lünell, der er formand for Mastodonterne, om nyheden.

Steen Lünell har tidligere sat Hillerød Kommune stolen for døren og forlangt at der bliver fundet en permanent løsning på, hvor Mastodonterne kan være, hvis teatertruppen ikke skal flytte fra kommunen eller bare afvikles.

Mastodonterne har tidligere holdt til i gamle industribygninger på Smørkildevej, og måtte flytte videre til Aktuelts gamle trykkeri på Milnersvej, da hospitalsbyggeriet blev indledt. Men det gamle trykkeri skal rives ned til fordel for et boligbyggeri, så også her er teatertruppens dage talte.

Bedre forretning

Rikke Macholm (SF), som er formand for kultur- og fritidsudvalget er begejstret over købet.

- Forsyningens gamle ejendom kom i spil, fordi den har en størrelse og en loftshøjde, der kan bruges. Mastodonterne har brug for store forhold til deres kulisser, så de kan øve, siger hun og fortsætter:

- Kommunen gik ind i det, fordi vi har en interesse i at beholde Mastodonterne i vores egen kommune, fordi vi synes de er et vigtigt aktiv i vores kulturelle liv, siger hun, som oplyser, at kommunen forhandlede med Hillerød Forsyning om at leje ejendommen til Mastodonterne. I budgetaftalen blev der afsat en million kroner om året frem til 2024, der skal sikre teatergruppen et sted at være, ved at leje lokalerne, men nu er der altså blevet råd til et ejendomskøb.

- Der var tale om at leje, og der var tale om at leje med forkøbsret. Men det viste sig, at det økonomisk var en bedre forretning for kommunen at købe ejendommen, siger Rikke Macholm og fortsætter:

- Vi aftalte med budgetaftalen, at når der sælges kommunale grunde, så kan den indtjening blandt andet bruges til køb af en ejendom til Mastodonterne, siger hun, uden at komme nærmere ind på, hvilke grundsalg, der har skabt det økonomiske overskud.

1. juni overtager Hillerød Kommunen bygningen. Forud for indflytningen skal bygningen klargøres. Det er planen, at Mastodonterne kan flytte ind i løbet af efteråret. Bygningen vil være værksted og øvested, men forestillingerne kommer til at foregå mange andre steder.

Udover Mastodonterne bliver der også plads til noget andet i ejendommen. Det er dog ikke fastlagt, hvad det skal være.

Klaus Markussen (V), formand for Hillerød Forsyning, oplyser at salgsprisen for ejendommen er 11 millioner kroner.

arrow Kommune køber ejendom af Hillerød Forsyning
20. maj 2021 kl. 09:50 Opdateret: kl. 09:50
arrow Mastodonterne jubler over udsigt til fast bolig
14. september 2020 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:56
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?