16. oktober 2021
Thomas Brücker, der her ses til venstre for borgmester Kirsten Jensen, er ikke sikker på, at der med den nuværende ledelse i Hillerød Forsyning, ikke vil dukke nye møgsager op. Foto: Janne Mulvad
Thomas Brücker, der her ses til venstre for borgmester Kirsten Jensen, er ikke sikker på, at der med den nuværende ledelse i Hillerød Forsyning, ikke vil dukke nye møgsager op. Foto: Janne Mulvad
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S tvivler på ledelsen i Hillerød Forsyning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

S tvivler på ledelsen i Hillerød Forsyning
Hillerød - 11. november 2020 kl. 05:03
Af Camilla Bjørkman Aagaard

De mange møgsager, der har været i Hillerød Forsyning i løbet af året, har skadet tilliden til Hillerød Forsynings ledelse i sådan en grad, at Socialdemokratiet nu sår tvivl om, hvorvidt ledelsen kan klare flere udfordringer.

arrow Læs også: Hillerød Forsyning betaler bøde på 100.000 kroner

- Alle socialdemokrater i Hillerød Byråd er alvorligt i tvivl om, hvordan Hillerød Forsynings daglige ledelse vil håndtere nye spørgsmål og hændelser, siger formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Thomas Brücker.

- Sagerne efterlader tvivl om, hvad der er foregået. Vi kan sidde tilbage og tænke over, om direktøren kendte til tingene. Hvordan kan det overhovedet ske, at man glemmer at få en rabat, som man har lavet aftale om? Sådan en fejl må ikke ske, og kan vi være sikre på, at det ikke sker igen? Kan vi være trygge ved det? Det er jeg ikke sikker på, at jeg er tryg ved, siger Thomas Brücker.

Konfliktoptrappende

Socialdemokraterne kritiserer blandt andet, at Hillerød Forsyning ikke tidligere har slået stillinger op offentligt men headhuntet tidligere affaldsdirektør Peter Maltha Larsen, og at ledelsen har optrappet konflikten igennem sin kommunikation.

- Jeg synes, at den sag om afslag på aktindsigter og politianmeldelse har været konfliktoptrappende, siger Thomas Brücker, som også mener, at ledelsen ikke i alle tilfælde har taget fejlene alvorligt nok.

- Søren Støvring var på et tidspunkt ude at sige, at hvis fejlen med den manglende rabat ikke var fundet, så havde det kun kostet 10 kroner. Som om det ikke betyder noget. Det synes jeg ikke er i orden. De penge er altså borgernes penge, og det skal man tage alvorligt, siger han og fortsætter:

- Dyre firmabiler, kunstkøb, politianmeldelse, manglende evne til at huske en rabat. Hvor ved vi fra, at der pludselig ikke dukker nye ting op? En ny ejerstrategi hindrer ikke, at der kan ske fejl. Og det er mængden af fejl, der burde få alarmklokkerne til at ringe.

Den, der tier, samtykker

I lørdags udtrykte bestyrelsesmedlemmerne Dan Riise (V), Jakob Bring Truelsen (V) og Tue Tortzen (Ø) i en artikel i Frederiksborg Amts Avis tillid til ledelsen og den proces, som nu er sat i gang med blandt andet mere åbenhed.

Men der er ikke enighed i bestyrelsen om at bakke ledelsen op, siger Thomas Brücker. De socialdemokratiske bestyrelsesmedlemmer Jamil Cheheibar og Susanne Due Kristensen udtalte sig ikke i artiklen, fordi de mener, at det ville være et brud på forretningsordenen. Men der går politik i sagen, når de øvrige bestyrelsesmedlemmer udtaler sig, mener Thomas Brücker, der derfor nu går ud og taler på hele byrådsgruppens vegne.

- Efter artiklen i lørdags, hvor andre udtalte sig og bakkede op om ledelsen, kan det virke som om, at dem, der tier, samtykker. Og vi samtykker ikke, siger han.

Socialdemokratiet mener, at der er behov for store forandringer for at genoprette tilliden til Hillerød Forsyning.

- Vi er alvorligt bekymret for, om ledelsen vil kunne klare opgaven, hvis der ikke sker en form for radikal forandring. Hvis man har tillid, og hvis alting havde været, som det skulle, og vi ikke havde haft de møgsager, så havde vi heller ikke haft behov for at stramme så meget op, som vi gør, i den nye ejerstrategi. Der skal ske nogle gevaldige forandringer, og tiden vil vise, om det er de rigtige personer, der sidder for bordenden. Det er bestyrelsens opgave at beslutte det, men det kræver enighed, og det er der ikke lige nu, siger Thomas Brücker.

Borgmester: Vi er bekymrede

Frederiksborg Amts Avis har spurgt borgmester Kirsten Jensen, som også er en del af den socialdemokratiske byrådsgruppe, om hun stadig har tillid til ledelsen i Hillerød Forsyning.

I et mailsvar til avisen skriver hun:

- Vi er bekymrede for, om der opstår flere sager fremover, og det skal bestyrelsen forholde sig til. Det er dens ansvar, at ledelsen kan arbejde på en tillidsvækkende måde, skriver hun og fortsætter:

- Det er bestyrelsens opgave at få rettet op på tilliden. At have tillid drejer sig for eksempel om, at selskabet som offentligt ejet selskab behandler anmodninger om aktindsigtsanmodning efter reglerne. En bestyrelse i en aktieselskabsmodel har ansvaret for og muligheden for at sikre, at der ikke er tvivl om, at der forvaltes på samme måde, som der skal gøres, når der er tale om en kommune. Vi kan naturligvis alle gøre fejl, og vi kan lære af dem. Med hensyn til aktindsigter er der eksempler på, at selskabernes håndtering af aktindsigter bliver afvist af højere myndigheder. Derfor skal bestyrelsen sikre, at der kan være tillid til, at der forvaltes korrekt, og det er mit indtryk, at den arbejder med det, skriver hun.

arrow Firmabilfinte kan være bedrageri
25. maj 2021 kl. 06:31 Opdateret: kl. 13:17
arrow Se bilen - så godt kørende var affaldsdirektøren
24. maj 2021 kl. 17:48 Opdateret: kl. 13:13
Rejser du til udlandet i år?