17. maj 2021
Rikke Macholm (SF), byrådsmedlem og formand for Kultur og Fritidsudvalget.
Rikke Macholm (SF), byrådsmedlem og formand for Kultur og Fritidsudvalget.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rikke Macholm (SF): - Der er blevet bygget både for tæt og for højt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rikke Macholm (SF): - Der er blevet bygget både for tæt og for højt

Vi står på tærsklen til et nyt år og har derfor bedt byrådets partier gøre status over året, der er ved at være gået, og kigge ind i det nye, der venter lige rundt om hjørnet

Hillerød - 25. december 2020 kl. 10:00

Rikke Macholm (SF), byrådsmedlem og formand for Kultur og Fritidsudvalget

arrow Læs også: Tue Tortzen (Ø): - Det er ikke i orden at tørre politisk ansvar af på embedsmændene
Hvad er du mest stolt af fra året, der gik?

Covid19-situationen har medført et stort pres på alle, ikke mindst de offentligt ansatte. De har gjort det utrolig flot. Været der for de gamle, der blev isoleret på plejecentrene, for børnene i dagtilbud, hvor mange trådte til og gav en hjælpende hånd, og på skolerne, hvor eleverne skulle undervises på nye måder. Blot for at nævne nogle eksempler. Kulturlivet var i en lang periode lukket helt ned. Det gav et stort savn hos os alle og en stor iderigdom hos dem, der til daglig glæder os med gode oplevelser.

Biblioteket tilbød udendørs afhentning af bøger, der var museumsudstilling på Torvet, udendørskoncerter ved plejecentrene og så videre. Jeg er også rigtig stolt over, at det ved budgetforhandlingerne lykkedes at komme et skridt nærmere til minimumsnormeringer på dagtilbudsområdet. Et mål SF har kæmpet for i længere tid. Et andet stort SF-ønske: 24 millioner kroner til cykelstier fik vi også med.

Hvad er du mindst stolt af?

Jeg bor ret centralt i Hillerød by og kan ikke undgå at bemærke byggeriet på Møllebro, ikke mindst de meget høje huse. SF stemte, som eneste parti, imod byggeriet i byrådet, men desværre uden held. Vi mener fortsat, at husene er for høje, og byggeriet er alt for tæt og massivt. Det passer slet ikke ind i det slotsnære område. Der bliver uden tvivl en smuk udsigt fra de øverste lejligheder, men det gælder bestemt ikke den modsatte vej, hvor udsigten ind mod Frederiksborg Slot bliver ødelagt af huse på højde med spirene på slottet.

Der har været en voldsom byggelyst i 2020. Desværre er der også andre steder i Hillerød by bygget for tæt, for højt og nærmest ud over fortovet uden respekt for områdernes oprindelige karakter. Med vedtagelsen af den nye arkitekturpolitik er det forhåbentlig noget, vi vil kunne undgå i fremtiden.

Hvad bliver den vigtigste opgave for byrådet i 2021?

Desværre vil Covid19-situationen fortsætte ind i 2021. Her må byrådet fortsat støtte op om de offentligt ansatte, de erhvervsdrivende og kultur og -idrætslivet. Vi skal have sat fart på klima- og miljøpolitikken og investere i forbedringer, for klimaproblemerne er uhyggelig nærværende, og biodiversiteten er fortsat truet. Vi skal sikre dagtilbudspladser og pladser på plejecentre i forhold til behovet. På kulturområdet arbejder vi med en ny kulturstrategi der beskriver, hvad vi vil med kulturen. Det skulle gerne skulle føre til, at vi får en endnu stærkere kulturprofil i kommunen.

Betydningen af kulturen og det fællesskab og den livskvalitet, der er knyttet til de gode oplevelser, tror jeg, er blevet tydelig for rigtig mange i coronatiden. Og så håber jeg, at der ikke vil gå valgkamp i byrådets arbejde igennem hele året, hvor det ene parti overgår det andet med fantasifulde projekter, der næppe vil være økonomi til at gennemføre.

arrow Christina Thorholm (R): - For mange børn og unge trives dårligt
26. december 2020 kl. 18:00 Opdateret: kl. 11:34
arrow Nikolaj Frederiksen (K): Det skylder vi vores forældres generation
26. december 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 12:32
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?